Maraton la Alba Iulia, la 100 de ani de la încoronarea primilor suverani ai României mari. Participă un sportiv de 69 de ani
La Alba Iulia s-a dat startul maratonului dedicat celor 100 de ani care-au trecut de la încoronarea primilor suverani ai României Mari.
Printre participanți se află și un atlet de 69 de ani. Bărbatul va străbate aproape 1.000 de kilometri pentru a marca acest moment istoric.
Vasile Hârjoc este din Cugir și are 69 de ani. A fost maistru militar și, de mai bine de 30 de ani, participă la diverse competiții sportive, în toată lumea. A câștigat sute de medalii, este campion național la atletism, iar acum vrea să alerge într-o cursă dedicată unui eveniment istoric.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Vasile Hârjoc, atlet: „M-am gândit acum, la 100 de ani la centenarul încoronării să particip și să promovez orașul Marii Uniri și al încoronării prin alergarea în fiecare reședință, municipiu de județ câte un semimaraton. Cred că se strâng peste 900 de km."
Sorin Safta, prieten: „Este un lucru deosebit, mai ales la vârsta lui de când îl cunosc toată viața a alergat, s-a preocupat de sănătate”.
Primar Alba Iulia: „Cred că gestul dânsului este o propagandă pentru mișcare, pentru rezistenţă şi o pledoarie pentru ca această unire făcută acum aproape 104 ani și această încoronare făcută la Alba Iulia să dureze veșnic. Totdeauna, cu plăcere pentru municipiul Alba Iulia."
Radu Urcan, director CSM Unirea Alba Iulia: „Acest maraton este împărțit în patru etape și ultima va fi în 15 octombrie”.
La încoronarea de acum 100 de ani au participat reprezentați ai caselor regale din toată Europa, 20 de mii de ţărani veniţi din toată ţara şi 40 de mii de militari. Ceremonia a avut loc în faţa turnului - clopotniţa, sub un baldachin somptuos.
Pe tot parcursul anului, la Alba Iulia vor fi găzduite şi alte activități menite să ne ţină amintirea vie.