Un alergător japonez a făcut infarct după ce a trecut linia de sosire la semimaratonul de la București

Ultima actualizare: 08-05-2022 12:51
semimaraton bucuresti 2022
Facebook/ STS- Serviciul de Telecomunicații Speciale

Un alergător japonez a făcut infarct după ce a terminat semimaratonul din București și a fost salvat de echipajele de ambulanță prezente la fața locului.

Japonezul de aproximativ 50 de ani a făcut infarct imediat după terminarea cursei, dar a scăpat cu viață datorită intervenției prompte a echipajelor medicale prezente la eveniment.

”La finalul cursei de 21 de km, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naționalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele SABIF care asigurau asistența medicală de urgenta la maraton au intervenit și l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut. Acesta a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală”, au transmis oficialii SABIF.

Potrivit instituției, Ambulanta București Ilfov a participat la acest eveniment cu 4 echipaje de tip C cu medic și 4 echipaje de tip B2 cu asistent medical. În plus, 9 echipe de sprijin formate din câte 2 voluntari au asigurat asistența medicală în cadrul maratonului care se desfășoară în acest week-end în București.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO