Peste 67% dintre persoanele din etapa 1 au fost vaccinate. Pe ce loc se află România la nivel mondial
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, vineri, că 67,5% dintre persoanele din etapa 1 au fost vaccinate, alte 42.765 fiind programate până la finalul lunii, procentul ajungând, astfel, la 84,6%.
Pentru etapa a doua care a început vineri sunt disponibile deja 413 puncte de vaccinare, dar şi echipe mobile care vor vaccina persoanele din centrele rezidenţiale. Cu dozele programate să vină în ţară până la finalul lunii martie, autorităţile estimează că vor putea fi vaccinate peste 1,6 milioane de persoane, dintre care aproape un milion vor primi şi doza de rapel, transmite News.ro.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, vineri, că 84,6% din personalul încadrat în etapa 1 ar putea fi vaccinat până la sfârşitul acestei luni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„În prima etapă de vaccinare, care a început la data de 27 decembrie 2020, până la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare. Menţionăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecţia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicaţii de natură medicală şi nu se află în izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Sursa citată a precizat că, odată cu declanşarea activităţilor de vaccinare pentru populaţia aflată în Etapa a II-a, care se derulează în acelaşi timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare.
Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
„Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale şi rezidenţiale de la nivel naţional vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizăm că, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi şi doza de rapel”, au mai transmis autorităţile.
Situația numărului de doze administrate la 100 de locuitori
Israelul este lider detașat la numărul de doze la 100 de locuitori, fiind urmat de Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Regatul Unit și Statele Unite.
România se află pe locul 17, în ceea ce privește numărul de doze administrate la 100 de locuitori.
Situația persoanelor vaccinate pe glob până în prezent
Până în prezent, pe glob s-au vaccinat peste 35 de milioane de persoane. Pe primul loc se află SUA, cu peste 11 milioane de cetățeni vaccinați, fiind urmate de China, Marea Britanie și Israel.
Țara noastră se află pe locul 15 la nivel mondial.