Peste 3.000 de oameni au protestat la Targu Jiu. Mutarea sediului CEO la Bucuresti i-a scos pe angajati in strada

Ultima actualizare: 21-02-2016 07:05
protest

indignati din cauza conducerii Complexului Energetic Oltenia, care a propus mutarea sediului social la Bucuresti.

In strada au iesit muncitori, mineri, dar si politicieni si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Complexul Energetic are 15.000 de angajati si pierderi de aproape un miliard de lei, iar muncitorii sunt speriati de o eventuala inchidere a companiei.

Protestatarii si-au strigat nemultumirea in fata sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia. La demonstratie au venit si 15 oameni aflati, de 3 zile, in greva foamei.

Luni, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis sa propuna Adunarii Generale a Actionarilor mutarea sediului social al companiei la Bucuresti. Intr-un comunicat de presa a explicat ca asta ar ajuta la o comunicare mai buna cu institutiile cu care colaboreaza si ar evita cheltuielile cu deplasarile.

Tudor Barbu - copresedinte PNL Gorj: "Pentru Gorj ar fi o pata sa iei sediul central de la Targu Jiu, 80% din activitatea complexului e in judetul asta, si sa il duci la Bucuresti, unde deja complexul energetic are punct de lucru."

Statul roman detine, prin Ministerul Energiei, 77% din actiunile Complexului Energetic Oltenia. De altfel, Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, le-a transmis protestatorilor, printr-un mesaj postat pe o retea de socializare, ca nu trebuie sa aiba motive de ingrijorare. Si a precizat ca autoritatile locale nu vor pierde bani la buget, din cauza acestei schimbari, si ca nu se va muta in Capitala si conducerea companiei: „Prezenta CEO la Bucuresti trebuie sa fie un motiv de mandrie. Doua lucruri promit: autoritatile locale nu vor pierde bani la bugetul local, din contra, iar conducerea companiei nu se va muta nicaieri."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO