Peskov: Rusia nu poate face nimic pentru a ajuta cu reparaţiile urgente necesare echipamentului defect al Nord Stream 1

Nord Stream 1
Getty

Rusia nu poate face nimic pentru a ajuta cu reparaţiile urgente necesare echipamentului defect al Nord Stream 1, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după scăderile suplimentare ale producţiei şi exporturilor Gazprom.

Săptămâna trecută, Rusia a redus aprovizionarea cu gaze prin Nord Stream 1, principala sa conductă de gaze către Europa, la doar 20% din capacitate, spunând că o turbină trimisă în Canada pentru întreţinere nu a fost returnată şi că alte echipamente au nevoie de reparaţii, transmite Reuters.

Acest lucru a semnalat o agravare a uneri dispute în care Moscova a citat problemele cu turbinele drept motiv pentru întreruperea furnizării de gaze prin conducta Nord Stream 1.

Există defecţiuni care necesită reparaţii urgente şi există anumite dificultăţi artificiale care au fost cauzate de sancţiuni. Această situaţie are nevoie de o remediere şi Rusia are puţină capacitate de a ajuta aici”, a spus Peskov.

Producătorul german Siemens Energy a declarat că nu a avut acces la turbinele de pe amplasament şi nu a primit niciun raport de daune de la Gazprom şi, prin urmare, a trebuit să presupună că turbinele funcţionează normal.

Citește și
razboi gaze jurnal
Rusia reduce la doar 20% livrările de gaz spre Europa, în timp ce bombardează școli în Ucraina
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Gazele provenite din Rusia au acoperit aproximativ 40% din nevoile europene înainte ca Rusia să trimită trupe în Ucraina, în februarie, în ceea ce spunea că este o „operaţie militară specială”.

În conformitate cu sancţiunile occidentale ample împotriva Moscovei, UE încearcă să-şi reducă dependenţa de energia rusă.

Conducta Nord Stream 1, cândva un simbol al cooperării energetice dintre cea mai mare economie a Europei, Germania, şi Rusia, se numără printre câteva rute care transportă gazul rusesc în Europa.

O altă rută majoră este conducta Yamal-Europa, care funcţionează în regim invers pentru a transporta gaze din Germania în Polonia, iar exporturile prin Ucraina sunt, de asemenea, la niveluri reduse după ce Kievul a închis unul dintre cele două puncte de trecere din Rusia pe fondul conflictului militar.

Ca urmare, producţia de gaze a Gazprom a scăzut cu 12%, până la 262,4 miliarde de metri cubi, din ianuarie până în iulie, iar exporturile către ţările din afara CSI au scăzut cu 35%, până la 75,3 miliarde metri cubi faţă de aceeaşi perioadă de acum un an, a declarat separat compania rusă, luni

Luna trecută, producţia Gazprom a fost cu 35,8% mai mică în termeni anuali, comparativ cu o scădere de 30,4% în luna precedentă, a declarat Evgheni Suvorov, economist la CentroCreditBank, pe canalul său Telegram MMI, iar exporturile au scăzut cu 58,4%, peste declinul din iunie, de 49,7%.

Rusia nu ar putea compensa pierderea pieţei europene aprovizionând China”, a spus Suvorov, adăugând că Gazprom a livrat anul trecut 10,4 miliarde de metri cubi de gaze în China.

Luni, Gazprom a declarat că livrările către China prin conducta Power of Siberia au crescut cu 61%, fără a furniza cifre.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 160. Mărturii din infernul de la închisoarea Olenivka

razboi
Cel puțin trei oameni au murit, după ce rușii au atacat un microbuz care evacua civili din orașul Herson

Cel puțin trei oameni au murit, marți dimineață, după ce rușii au atacat un microbuz care evacua civili din orașul Herson.

John Kirby
Washingtonul va trimite noi arme Ucrainei în valoare de 550 milioane de dolari

Statele Unite au anunţat luni că vor trimite noi arme forţelor ucrainene care luptă împotriva invaziei ruse, în valoare de 550 milioane de dolari, inclusiv muniţie pentru lansatoarele de rachete care sunt din ce în ce mai importante în luptă.

ucraina rusia
Ucraina investighează 752 de cazuri de trădare

Serviciul de securitate de stat al Ucrainei a anunţat că investighează 752 de cazuri de trădare şi colaborare, relatează The Guardian.

 

Yevhen Fedorov
Un bărbat din Ucraina ar fi agresat-o sexual pe fata unor alţi ucraineni, la Bucureşti. Acum e dat în urmărire internațională

Un ucrainean, refugiat în România, acuzat că ar fi violat o fetiță în București, a fost dat în urmărire internațională de polițiștii de la noi. Magistrații au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 30 de zile, însă bărbatul este de negăsit.

autobuz
Trei persoane au fost ucise într-un bombardament rusesc în timp ce erau evacuate din Herson cu un microbuz

Trei persoane au fost ucise într-un bombardament rusesc în timp ce erau evacuate din Herson cu un microbuz, a anunţat armata ucraineană, relatează The Guardian.

Cereale Ucraina
Primul transport de cereale din Ucraina de la începutul invaziei ruse suferă întârzieri din cauza vremii nefavorabile

Prima navă încărcată cu cereale care a părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse suferă întârzieri din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul, relatează CNN.

Nava cu cereale
Turcia se aşteaptă ca zilnic o navă să plece din porturile ucrainene de la Marea Neagră

Turcia se aşteaptă ca zilnic o navă încărcată cu cereale să plece din porturile ucrainene de la Marea Neagră, atâta timp cât va fi valabil acordul cu privire la „coridoarele securizate”.

mariupol - 7
Cinci luptători străini vor fi judecaţi în aşa-numita Republică Populară Doneţk, sub acuzaţia că sunt mercenari

Cinci luptători străini care s-au alăturat Ucrainei în apărarea oraşului portuar Mariupol vor fi judecaţi în cadrul unui proces aşa-numita Republică Populară Doneţk (RPD), sub acuzaţia că sunt mercenari, relatează CNN.

Moskva
Ucraina: Flota rusă din Marea Neagră, slăbită de cel mai recent atac, potrivit Londrei

Serviciile de informaţii militare britanice au anunţat marţi că un atac asupra cartierului general de la Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră este cel mai recent element din seria de obstacole întâmpinate de Rusia.

azov
Curtea Supremă a Rusiei desemnează Regimentul Azov drept grup „terorist”

Curtea Supremă a Rusiei a desemnat, marţi, Regimentul Azov din Ucraina drept grup terorist, a declarat un corespondent Reuters.

 

razboi
Cel puțin trei oameni au murit, după ce rușii au atacat un microbuz care evacua civili din orașul Herson

Cel puțin trei oameni au murit, marți dimineață, după ce rușii au atacat un microbuz care evacua civili din orașul Herson.

Dmitri Peskov
Rusia avertizează SUA cu privire la negocierile nucleare. „Va avea cel mai negativ impact asupra securităţii mondiale”

Rusia a avertizat Statele Unite marți că timpul se scurge în ceea ce priveşte negocierile pentru înlocuirea tratatului de reducere a armelor nucleare New START.

dmitri medvedev
Medvedev acuză „piratarea” contului său de socializare, după o postare legată de suveranitatea fostelor republici sovietice

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, un obişnuit al unor declaraţii cu vitriol pe reţele de socializare, anunţă marţi că unul dintre conturi i-a fost piratat.

Zaharova Rusia
Maria Zaharova avertizează SUA. Ce ar putea urma dacă Rusia va fi declarată „sponsor al terorismului” de către Washington

Catalogarea Rusiei de către Washington ca „sponsor al terorismului” ar putea conduce la ruperea relaţiilor diplomatice cu Statele Unite, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Zaharova.

Oficial: Rusia a furat cel puțin 400.000 de tone de cereale din Ucraina, după invazie
Prima navă cu cereale ucrainene a ajuns la Istanbul după ce exporturile au fost blocate de la începutul războiului

Prima încărcătură autorizată de cereale ucrainene de la începutul războiului, pe 24 februarie, a ajuns marţi seară la Istanbul.

spital
Liderii republicii Donețk au făcut publice imagini dintr-un spital cu prizonieri ucraineni

Rusia a acuzat pentru prima oară Statele Unite de implicare directă în războiul din Ucraina.

Citește și...
Rusia reduce fluxul de gaze spre Germania la 20% din capacitatea Nord Stream
Rusia reduce fluxul de gaze spre Germania la 20% din capacitatea Nord Stream

Compania rusă Gazprom a redus miercuri, "din motive tehnice", furnizarea de gaze către Germania la a cincea parte din capacitatea gazoductului Nord Stream, conform datelor publicate de operatorul infrastructurii pe pagina web, relatează agenţia EFE.

Rusia reduce la doar 20% livrările de gaz spre Europa, în timp ce bombardează școli în Ucraina
Rusia reduce la doar 20% livrările de gaz spre Europa, în timp ce bombardează școli în Ucraina

Oficialii Gazprom au anunțat că vor opri pentru mentenanţă o altă turbină a gazoductului Nord Stream 1. Începând de miercuri, magistrala va furniza gaz la numai 20% din capacitate.  

Gazoductul Nord Stream îşi reia activitatea după lucrările de întreţinere
Gazoductul Nord Stream îşi reia activitatea după lucrările de întreţinere

Gazoductul Nord Stream care leagă Rusia de Germania şi-a reluat activitatea, joi, după zece zile în care a fost supus lucrărilor de întreţinere, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, relatează AFP.  

Putin spune că dă drumul la robinetul de gaze la maxim, dacă primește turbina din Canada: „Contați pe Gazprom”
Putin spune că dă drumul la robinetul de gaze la maxim, dacă primește turbina din Canada: „Contați pe Gazprom”

„Dacă cineva are nevoie de noi, poate conta pe Gazprom", a declarat Vladimir Putin, marți seară, la Teheran. Cu alte cuvinte, Putin a spus că Rusia ar urma să reia miercuri livrările pentru germani și alte state europene, prin gazoductul Nord Stream 1.

Rusia întrerupe fluxul de gaze prin Nord Stream-1 spre Germania. Motivul invocat de gigantul rus
Rusia întrerupe fluxul de gaze prin Nord Stream-1 spre Germania. Motivul invocat de gigantul rus

Un frison străbate Europa, în plină vară. Rușii au oprit alimentarea cu gaz prin Nord Stream 1, pentru zece zile, în care sunt programate lucrări de întreținere.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.