Laptopurile directorului general Oracle România, percheziționate. Ce speră Mîndruțescu

Ultima actualizare: 12-08-2019 19:49

Procurorii anticorupţie au percheziţionat, luni, laptopurile personale, dar şi de serviciu ale directorului general, ''Oracle'' România.

Sorin Mîndruțescu a asistat la această procedură, care speră el, nu le va oferi anchetatorilor nicio probă compromiţătoare. Aşa îşi va putea susţine mai uşor nevinovăţia, inclusiv în fața şefilor, din Statele Unite. Mândruțescu este acuzat că ar fi luat aproape 900.000 de euro, mită.

Imediat după ce a fost inculpat pentru luare de mită, directorul general al Oracle România şi-a luat concediu de odihnă. Ca atare şefii multinaţionalei cu sediul în Silicon Valey nu au putut să ia nicio măsură administrativă. Vor aştepta finalizarea anchetei în care chiar inculpatul a cerut de urgenţă percheziţii informatice. Laptopurile personale de serviciu dar şi cele ale familiei au fost clonate, iar procurorii caută posibile probe.

Sorin Mîndruțescu pare optimist. Speră că va scăpa basma curată din acest scandal de corupţie aşa cum s-a întâmplat şi într-un alt dosar mai vechi, din 2013, în care era suspectat tot de luare de mită. Coincidenţă sau nu, dar acum câteva săptămâni a fost clasată ancheta, chiar înainte să fie declanşate percheziţiile în acest dosar.

Acuzat că ar fi primit mită peste 860.000 de euro de la firme intrate în licitaţii organizate de companii şi instituţii de stat în schimbul unor preţuri avantajoase pentru licenţele Oracle, Mîndruțescu este plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

O măsură pe care omul de afaceri nu o va contesta, câtă vreme deşi are interdicţia de a lua legătura cu denunţătorii săi, are libertatea de a pleca din ţară. Anchetatorii verifică şi dacă nu cumva presupusele spăgi plătite cu titlu de împrumut pentru un prieten - cum ar apărea în actele contabile - ar fi fost investite pe numele unor rude apropiate. Sorin Mândruțescu susţine că este nevinovat şi că la mijloc este vorba doar despre o gravă neînţelegere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO