Perchezitii in Caras-Severin si Hunedoara, la suspecti de evaziune in industria lemnului

Ultima actualizare: 23-11-2014 06:51
perchezitii

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Caras-Severin si procurorii DIICOT au facut, joi, 12 perchezitii la domiciile unor persoane suspectate de evaziune fiscala in industria lemnului.

Prejudiciul in acest caz a fost estimat la peste 6 milioane de lei.

Cercetarile in dosar, incepute in 2013, au vizat un grup infractional organizat, implicat in savarsirea de infractiuni de evaziune fiscala in industria lemnului, se precizeaza intr-un comunicat remis Mediafax de Politia Romana.

Membrii grupului infractional ar fi desfasurat, prin intermediul mai multor societati comerciale, activitati economice ilegale, pe diferite perioade de timp, dupa care firmele ar fi fost introduse in insolventa si radiate.

Din cercetari a rezultat si ca societatile in cauza nu ar fi declarat organelor fiscale livrarile de material lemnos efectuate catre alte societati comerciale din tara, sustragandu-se in acest mod de la plata impozitelor si taxei pe valoare adaugata aferente operatiunilor comerciale si prejudiciind bugetul consolidat al statului.

"Firmele au avut durata relativ scurta de functionare, urmata de radierea acestora si infiintarea unei alte societati, care prelua activitatea si clientii societatii anterioare, radiate in scopul ascunderii activitatii infractionale. Cinci dintre aceste firme au avut ca sediu social aceeasi adresa, respectiv o casa nelocuita din localitatea Parvova. O parte a acestor societati comerciale ar fi fost infiintate pe numele unor persoane de conditie financiara modesta, care nu ar fi avut in fapt nicio implicare in activitatea comerciala", mai precizeaza sursa citata.

Totodata, o parte din membrii gruparii ar fi deschis mai multe conturi pentru societatile pe care le coordonau, in care erau virate sumele de bani ce reprezentau contravaloarea facturilor emise pentru livrarea materialului lemnos catre diferite firme.

Banii virati in aceste conturi erau retrasi ulterior fara niciun fel de justificare, sustin anchetatorii. In urma perchezitiilor de joi, la DIICOT Timisoare au fost duse, pentru audieri, sase persoane, suspectate de constituire in grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO