Perchezitii in Bucuresti si sase judete, la persoane suspectate de evaziune fiscala

12-11-2014 10:32


perchezitii,mascati

Procurorii DIICOT fac 42 de perchezitii in Bucuresti si sase judete, intr-un dosar in care 33 de persoane sunt suspectate ca au folosit firme fantoma si au creat circuite comerciale fictive in urma carora au obtinut ilegal rambursari de TVA.

Perchezitiile au loc simultan la cele 42 de adrese, dintre care 14 in judetul Cluj, 10 in Alba, sase in Bihor, cinci in Timis, patru in Bucuresti, doua in Dambovita si una in Calarasi, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Anchetatorii urmeaza sa duca la audieri 40 de suspecti si martori, pe numele carora au fost emise mandate de aducere. Persoanele vizate in acest dosar sunt suspectate de constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Din probele obtinut de procurori rezulta ca, in perioada 2011 - octombrie 2014, 33 de suspecti au constituit un grup infractional organizat care, prin crearea de circuite comerciale fictive si folosind societati comerciale de tip fantoma, au inregistrat in contabilitatea altor societati cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, in baza carora au obținut ilegal rambursari de TVA de la bugetul de stat.

Gruparea a fost destructurata de procurorii DIICOT Dambovita, impreuna cu politisti de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita si BCCO Ploiesti.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic al Directiei Operatiuni Speciale. La perchezitii participa si politisti de la BCCO Bucuresti, Alba-Iulia, Oradea, Cluj, Timisoara si SCCO Calarasi, precum si jandarmi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO