Descinderi ale DIICOT la membri ai clanului Cămătaru într-un dosar de șantaj. Recuperau datorii în numele unor cazinouri
Percheziții ample, miercuri dimineață, în București. Mai mulți membri ai clanului Cămătaru au fost ridicați și aduși la sediul DIICOT pentru audieri.
Din primele informații, ar fi încercat să recupereze cu forța sume importante de bani. Se vorbește și despre legături cu poliția.
17 percheziții au fost efectuate în Capitală, dar și în județele Ilfov și Prahova. În urma descinderilor, 16 persoane au fost duse la sediul DIICOT din București.
Câteva nume oferite pe surse sunt Marian Sârbu, zis Box, care ar fi și bodyguardul lui Nuțu Cămătaru, Aticu, Spac sau Şobi.
Cu toții sunt bănuiți de șantaj, abuz în serviciu și constituirea de grup infracțional organizat. Pe scurt, indivizii, considerați de anchetatori locotenenți ai clanului Cămătaru, lucrau ca bodyguarzi în mai multe cazinouri din Capitală și din jurul Bucureștiului.
Astfel, s-ar fi interpus în mai multe litigii pe care societățile respective le aveau cu diverse persoane fizice sau juridice și ar recuperat prin violență și amenințări aproximativ 600.000 de euro. Unele erau reale, altele fictive.
Mai mult, unul dintre membrii grupării ar fi avut legături și cu poliția. În 2020, acesta ar fi sunat un agent de la Rutieră ca să intervină în favoarea unui alt membru al grupării, care urma să rămână fără permis de conducere.
Ce spune Poliția Capitalei
Procurorii DIICOT și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei au pus în aplicare miercuri 17 mandate de percheziție domiciliară și 16 mandate de aducere, în București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.
Conform anchetatorilor, de la finele anului 2020 și până în prezent a fost documentată activitatea unui grup infracțional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici, până la valoarea de 500.000 euro, prin utilizarea de amenințări si violențe.