Pedepsele primite de 6 străini care au introdus în România cocaină de 625 milioane de €

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 05 Octombrie 2018 14:48
Categorie: Actualitate
trafic droguri

Şase cetăţeni străini, condamnaţi la începutul anului de Tribunalul Constanţa, la aproape 20 de ani de închisoare fiecare pentru trafic de droguri, au rămas cu aceleaşi pedepse după ce Curtea de Apel Constanţa a respins apelurile acestora.

Curtea de Apel Constanţa a respins, vineri, ca nefondate, apelurile formulate de cei şase cetăţeni străini împotriva deciziei Tribunalului Constanţa din luna ianuarie a acestui an, prin care ei primiseră pedepse cuprinse între 18,5 ani şi 19,5 ani de închisoare. Decizia instanţei este definitivă.

Astfel, liderul grupării, Mimoun Kaabouni, de origine marocană, cu cetăţenie spaniolă şi olandeză, va sta după gratii 19,4 ani, cetăţeanul columbian Ramon Diego Narvaez - 19,5 ani, lituanienii Audrius Laurincikas şi Vygantas Gaidamavicius au de ispăşit o pedeapsă de 18,5 ani de închisoare, iar alţi doi membri ai grupării, Nerijus Mikailionis, Tadas Miceika, tot din Lituania, vor executa o pedeapsă 18,6 ani de închisoare.

Procurorii DIICOT au stabilit că în perioada aprilie - iunie a anului 2016 bărbaţii respectiv au introdus în România, prin Portul Constanţa, 2,5 tone de cocaină, ei ascuzând drogurile în spaţii special amenajate ale unor containere. Astfel, ei au utilizat ca paravan operaţiuni de import- export de aproximativ 320 de tone de banane aduse din Columbia în România.

De asemenea, între 21 – 29 iunie 2016, ei au încercat să scoată din România cantitatea de droguri, aceasta urma să ajungă în Europa de Vest.

“Pentru extragerea drogurilor, ei au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27 iunie 2016 şi la data de 29 iunie 2016, orele 20:00, moment în care procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO au descins la acest imobil procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc”, spuneau procurorii DIICOT.

Anchetatorii au reuşit, astfel, prinderea a cinci dintre cei şase membri ai grupării. Tot în 29 iunie 2016, Mimoun Kaabouni a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească ţara, pe aeroportul din Malaga, el fiind adus în România în septembrie 2016.

Valoarea de piaţă a drogurilor se ridica la 625 de milioane de euro, afirmau procurorii DIICOT.

trafic droguri Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
arme Galşa
Arsenalul găsit în casa unui arădean. Avea 69 de săbii şi multe alte arme
LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 13 decembrie 2018
Un bărbat din Suceava trimitea droguri pe fundul putinilor cu murături şi brânză
Revelioane exotice, chiar și în București. Cât trebuie să scoateți din buzunar
Ieşean condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic
Reacția funcționarei de la Poștă după ce vede că vrem să trimitem carne de porc în Europa
hot care fura din palton
Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi "bătrâneii inofensivi" pot fi infractori
Ultima versiune a metodei ”accidentul”. O bătrână a rămas fără 11.000 de euro
Puiul de leu găsit în portbagaj va avea ocazia să își facă prieteni noi
Satul terorizat de zile bune de hoți: "Ăștia nu sunt oameni"
Alertă în Titu, după ce o țeavă de gaze s-a fisurat. Localnicii au fost evacuați
Ce ascundea un şofer din Arad în dubă. Poliţiştilor le-a spus că are un balansoar