Patru victime ale accidentului din Braila, inmormantate. Scuza gasita de Marius Negoita, soferul care a provocat tragedia

Ultima actualizare: 10-04-2016 07:01

Soferul din Braila care a lovit mortal 5 persoane, intr-o statie de autobuz, le-ar fi spus asistentelor ca n-a mai stapanit masina dupa ce covorul de cauciuc s-a strans sub pedale.

Anchetatorii vor sa afle daca barbatul a suferit o criza de epilepsie. Deocamdata, nu l-au putut audia, insa au stat de vorba cu medicul sau de familie, care spune ca tanarul de 27 de ani a avut in urma cu 10 ani o criza de epilepsie, dupa care nu s-a mai prezentat la consult.

Anchetatorii il cerceteaza pe Marius Negoita pentru ucidere din culpa si vatamare corporala. Dar nu pot spune deocamdata daca soferul e bolnav de epilepsie si conducea impotriva legii sau daca se afla sub influenta drogurilor, asa cum au aratat testele preliminare. Medicul de familie al tanarului a fost joi audiat.

Dr. Steluta Nedelcu, medicul de familie al soferului: "Acest copil, cand avea, in 2006, 17 ani, a venit la cabinet cu un rezultat de la Bagdasar Arsenie fara a-i da eu o trimitere, probabil a avut o criza ceva. Din momentul acela s-a rupt totul. Nu mi-a venit in evidenta cu absolut nimic."

Procuror Gheorghe Velea, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila: "In prezent discutam de audierea acesteia in calitate de martor si a altor medici unde se presupune ca autorul accidentului ar fi putut sa mearga."

Pacientul poate conduce numai daca medicul stabileste ca s-a vindecat, dupa ce in ultimii 5 ani nu a mai avut nicio criza de epilepsie. Marius Negoita are permis de conducere de 7 ani. Si atunci cand s-a angajat ca agent de paza individul si-a ascuns afectiunea.

Dr. Mihail Iugulescu, manager Spitalul de Urgenta Braila: "In momentul in care se face un examen medical pentru obtinere de permis auto, sau daca se face vizita medicala la reimprospatarea permisului auto, pacientul declara pe propria raspundere si semneaza in dreptul unei stampile ca nu are crize comitiale."

Soferul a fost operat la picior si nu a putut fi audiat deocamdata de procurori, pentru ca se afla sub efectul anesteziei si al medicamentelor. El le-ar fi povestit insa asistentelor ca a pierdut controlul volanului dupa ce covorul de cauciuc din masina s-a strans sub pedale.

Odata ce a inceput urmarirea penala impotriva lui Marius Negoita si calitatea lui in dosar s-a schimbat. De aceea, salonul in care se afla este pazit in permanenta de politie.

Elena Chelariu, ruda victimelor: "O sa isi puna avocati, familia, o sa isi puna sa-i reprezinte. Nu cred ca o sa lase treburile asa. Si un copil de crescut de clasa a patra."

Rudele le-au condus pe ultimul drum joi pe 4 dintre victimele spulberate de sofer in statia de autobuz.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO