Patru oameni au fost răniţi în urma unei explozii puternice într-un bloc din Medgidia. ”Dezastru! Ca după război!”

28-01-2021 18:55


Patru oameni au fost răniţi în urma unei exploz...
Patru oameni au fost răniţi în urma unei exploz...

Patru oameni au fost răniţi joi dimineaţă în urma unei explozii puternice într-un bloc din Medgidia. Suflul a fost atât de puternic încât bucăţi din structura balconului s-au desprins şi au zburat zeci de metri.

O explozie puternică a provocat un dezastru într-un bloc din Medgidia.

Patru oameni au fost răniți, iar suflul deflagrației a fost atât de puternic încât geamurile și ușile au sărit cât colo, pereții s-au crăpat, iar bucăți din structura unui balcon s-au desprins, și au zburat zeci de metri.

Nouă apartamente aflate pe trei etaje au fost distruse și deocamdată nu se știe dacă oamenii se pot întoarce să locuiască în ele.

Ușile de la mai multe locuințe au rămas blocate iar alte au fost smulse din balamale.

Locatar: A sărit ușa aia pe mine pe acolo și m-am speriat, am ieșit repede pe afară să văd ce s-a întâmplat.
Reporter: Ce aveți stricat?
Locatar: Tot, tot! Frigider, uși nu mai am. Geamuri? Toate-s sparte! S-a dezmembrat, s-a rupt, n-a mai rămas nimic!“.

Locatar: ”N-am putut să ies că s-a blocat ușa. N-am putut să ies afară până n-au venit pompierii să deschidă".

Explozia s-a produs într-un apartament cu trei camere de la etajul doi al imobilului. Locuință este devastată. Bucăți din mobilier și zidărie au fost proiectate în fața blocului. Din balcon au mai rămas doar resturi.

Nu mai există niciun geam, nicio o ușă, iar draperiile din dormitor au ajuns pe copacii de vis-a-vis.

Era ora 5 dimineața când s-a produs deflagrația.

În locuință erau trei persoane. Doi pensionari și fiul lor - un bărbat de 47 de ani. El a fost cel care s-a trezit dimineața, a intrat în bucătărie și a vrut să aprindă lumina.

Claudia, fiica proprietarilor: "Aici a fost instalată centrala în bucătărie, aici s-a produs explozia. Întrerupătorul era pe hol. În momentul în care fratele meu a apăsat pe întrerupător, s-a produs explozia. El a căzut pe jos. Au luat foc și covoarele de pe jos. Mama mea era aici, dormea aici în dormitorul acesta... s-au deplasat și pereții".

 

Un bărbat este în stare gravă, alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri

 

Fratele proprietarului: "Dezastru! Ca după război! Erau toate vraiște, le-am dat noi afară, covoare, sticla… ce era pe aici. Spărturi, tot!“.

Bărbatul de 47 de ani este în stare gravă în spital. Are arsuri pe jumătate din corp. Alți trei locatari au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autoritățile bănuiesc că explozia a pornit de la o acumulare de gaze. În paralel cu ancheta pompierilor, sunt evaluate pagubele.

Toate geamurile s-au spart, casa este plină de cioburi de sticlă. Această familie nu mai are geamuri.

Ușile afectate toate, încercăm să le reparăm. Alții le schimbă".

Blocul urmează să fie expertizat de inspectorii în construcții. În funcție de analiza lor urmează să se stabilească dacă locatarii se pot întoarce în apartamente.

Nicolae Păun, viceprimar Medgidia: "Primul ajutor pe care îl dăm este să asigurăm zona să nu intre răufăcătorii în bloc. Să ferească Dumnezeu să ni se întâmple într-o perioadă în care este acum, în ianuarie, vremea este rece și suntem dispuși să le dăm o mână de ajutor familiilor afectate".

Primăria din Medgidia a anunțat că a identificat mai multe spații unde pot fi cazate cele nouă familii afectate.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO