Patriarhia intervine in cazul copiilor romani dati spre adoptie unui cuplu de gay, la Londra. Anuntul facut de Biserica
Patriarhia Romana face apel catre stat. Sefii bisericii ortodoxe vor ca autoritatile sa ii aduca acasa pe cei doi copii romani pe care statul britanic i-a luat de langa parintii lor si i-a dat spre adoptie unui cuplu de homosexuali.
Justitia britanica a considerat ca astfel ii protejeaza pe minori de certurile dintre parinti, insa Patriarhia sustine cu tarie ca fratii au nevoie sa traiasca intr-o familie traditionala, formata dintr-un barbat si o femeie.
Florin Barbu se lupta de doi ani sa isi recupereze copiii, dar acum doua saptamani o instanta britanica a decis altfel.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Florin Barbu: "Ei au decis ca copii sa ramana la acel cuplu de homosexuali in adoptie. Noi acum incercam sa facem un apel, cu ajutorul bunului Dumnezeu, si daca pierdem vom merge la CEDO."
Tatal a protestat inclusiv la Londra si Bruxelles impotriva nedreptatii. Acum este revoltat ca fiica sa de 8 ani si fiul de 5 vor face terapie "anti-rusine."
Florin Barbu: "Copiii mei sufera mult mai mult acum, chiar li s-a spus ca vor fi dusi sa faca o terapie ca sa nu rada alti copii de ei la scoala ca locuiesc si cresc intr-o familie de homosexuali."
Omul este disperat pentru ca cei de la serviciile sociale din Londra nu il mai lasa sa intre in legatura cu copiii.
Florin Barbu: "Copiii nu ne-au mai vazut din decembrie 2014. Hotararea judecatoreasca a fost ca sa nu mai vedem copii in fiecare saptamana si sa-i vedem o data pe luna, insa cei de la Social Service Hurengay Londra nu au respectat acea decizie a judecatorilor."
Patriarhia Romana a cerut statului sa faca tot ce este posibil pentru a-i aduce pe frati in tara.
Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane: "Consideram ca cei doi copii fiind cetateni romani si nefiind cetateni britanici trebuie incredintati autoritatilor romane."
Cei din ministerul de externe spun ca la ultima sedinta de judecata a participat si consulul nostru la Londra, care a cerut repatrierea copiilor si transferul catre o instanta Romania a procesului. Instanta a mentinut insa adoptia catre cuplul britanic de homosexuali.
Florin Barbu: "Sper ca Guvernul englez sa inteleaga ca noi romanii avem o gandire total diferita de ei: ne iubim familia si suntem oameni credinciosi care inca mergem la biserica."
Comunicatul integral al Patriarhiei:
Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de situatia critica in care se afla familia de romani Florin Barbu si Claudia Racolta, stabilita la Londra, ai carei copii, Diana (8 ani) si Andy (5 ani), au fost incredintati prin decizia instantei unui cuplu britanic homosexual.
Biserica sustine constant familia traditionala ca fiind cadrul natural pentru nasterea, cresterea si educarea copiilor in spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, consideram ca familia de romani trebuie sustinuta pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi impreuna cu parintii lor naturali.
In acest sens, solutia de protectie aleasa de autoritatile britanice contravine Conventiei cu privire la drepturile copilului adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 si ratificata de Romania prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “In alegerea uneia dintre aceste solutii (de protectie – n.n.) este necesar sa se tina seama in mod corespunzator de necesitatea unei anumite continuitati in educarea copilului, precum si de originea sa etnica, religioasa, culturala si lingvistica”.
Patriarhia Romana face un apel catre Statul roman de a solicita autoritatilor britanice reanalizarea cazului si identificarea unei solutii care sa tina cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuti si educati in familia lor naturala.