Doi irlandezi au plecat intr-o aventura pentru copii sarmani din Romania. Ce suma au reusit sa stranga la final


Ultimul update: Marti 05 Iulie 2016 07:28
Data publicarii: Sambata 02 Iulie 2016 18:53
Categorie: Stiri Sociale

4 roti, 3 saptamani, doi barbati si o cauza nobila. Este ideea inedita a unor irlandezi care au pedalat peste doua mii de kilometri, din Belfast pana la Cluj, ca sa sustina copiii nevoiasi din Romania.

Au reusit sa stranga peste 18 mii de lire, de la prieteni si diverse organizatii non guvernamentale, bani care au fost donati unui centru care se ocupa de tinerii proveniti din orfelinate.

Aventura celor doi irlandezi a inceput, acum trei saptamani. Ideea i-a apartinut lui Philip care a vrut sa ajute Centrul de copii din Floresti, Cluj. Si-a convins amicul, pe David, sa stranga fonduri in Irlanda si sa porneasca la drum. Nu oricum, ci pe bicicleta, prin 9 tari.

David McConville: "Din fericire, oamenii au donat restul de bani de care aveam nevoie pentru a finaliza proiectul si noi suntem foarte recunoscatori pentru asta. Drumul a fost bun, doar ca vremea a fost foarte intensa, a fost foarte cald. "

Philip Morrison spune ca Germania a fost cea mai dificila parte a traseului. “Germania are foarte multi munti, sunt foarte multe drumuri cu pietre, deci a fost foarte greu sa urcam si coboram muntii. "

La Centrul Daniel sunt 18 tineri care nu mai pot sta in centrele de plasament, pentru ca au implinit varsta majoratului. Ionut, de exemplu, are 23 si a crescut intr-un orfelinat din Reghin de cand avea doar 5 luni. Atunci a fost abandonat de mama lui.

Ionut Tina: "Intr-un camin unde se abuza foarte mult verbal, sexual, psihic, fizic din partea angajatilor, a fost foarte greu. Am si sechele psihice din cauza asta, cand imi amintesc incep sa plang. Ne ajuta sa ne ridicam din mocirla, sa fim si sa putem demonstra ca si oamenii din centrul de plasament au un viitor. “

Ladiszlau in schimb are 18 ani si a ajuns aici luna trecuta, dupa ce familia in care a locuit de la varsta de 4 ani nu l-a mai putut tine. "Prima data era o luna proba, si acum mi-au prelungit contractul. E frumos imi place aici, ca este in fiecare saptamana, sambata si duminica ceva programuri. "

Pentru fiecare tanar, reprezentantii centrului cheltuiesc lunar circa 1.600 de lei. Asa ca, ajutorul celor doi irlandezi este extraordinar.

John McKellar, director de fonduri Centrul Daniel: “Ei stau aici 2--3 ani cu noi, invata cum sa gateasca mancare, cum sa faca curatenie, cum sa lucreze pentru ca nu au avut pe nimeni care sa ii invete. "

Cei doi irlandezi spun ca vor tine legatura cu acest centru, unde si-au facut prieteni noi si se simt ca acasa.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Gospodar fără pereche 2020: Radu Stan face prima alegere. Cu ce fete merge mai departe

03:04
La Gospodar fără pereche o concurentă oferă cadou o carte. Reacția gospodarului

01:32
Se încing spiritele la Gospodar fără pereche. Primul sărut oferit de o concurentă

01:33
Geanina Ilieș, o mamă de nota 10

09:09
Sneak Peek Românii au talent. Imposibilul e pus la încercare în ediția de vineri

03:55
La triburile de eschimoși...

04:00
„Balenele eșuate”, „Valsul Leneșilor”, „Capra încăpățânată”, „Orbirea cârtiței” și „Cuibul de șerpi” reprezintă...

04:37
Un studiu al universității din Queensland arată că 40% dintre femei și 62% dintre bărbați îsi inșală partenerii...

03:41
Vorbește Lumea - 28 Februarie 2020 Promo

00:38
Vladimir Drăghia, copilărie cu sacrificii

Deși acum este un om împlint sufletește, copilăria lui Vladimir Drăghia nu a fost deloc fericită, iar greutățile și-au pus amprenta asupra lui, însă l-au ajutat să devină persoana care este astăzi. Plecat la internat, copil fiind, de multe ori nu avea ce să mânânce. Vladimir și-a spus povestea la emisiunea "Vorbește lumea".


03:52