Pățania unui bărbat din Ploiești care s-a trezit cu amenzi de 3.500 de euro după ce și-a vândut autoturismul
Un bărbat din Ploiești s-a trezi că are de achitat mai multe amenzi de circulație din străinătate, după ce și-a vândut autoturismul.
Acum este citat de o instanță din Milano pentru că a neglijat să lămurească situația. De vină ar fi cumpărătorul mașinii care nu a înscris-o pe numele său așa cum prevede legea.
Adrian Ionescu și-a vândut autoturismul în septembrie 2022 unui individ din județul Olt. Au făcut actele la notar, apoi fiecare și-a văzut de drumul lui. În decembrie, același an, Ionescu a primit prin poștă, prima amendă.
Adrian Ionescu: ”Că am dat mașina unuia care nu a avut permis niciodată. Vreo 3500 de euro și dacă nu se plătea într-un anumit timp 5 mii și de euro. După care au venit mai mici”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sancțiunile au curs până în octombrie anul trecut, iar recent în cutia poștală a găsit citația pentru a se prezenta la Tribunalul din Milano.
Adrian Ionescu: ”În primul rând sunt stresat. Vă dați seama cum să mă duc eu acolo? Plus cheltuielile de rigoare? Nu mai zic, la traduceri numai vreo mie și ceva de lei, plus alergări de colo colo„.
Potrivit legii, cel care cumpără un autovehicul are la dispoziție 90 de zile pentru a-l înscrie.
Subcomisar de poliție Adrian Plăcintă, Serviciul Rutier Prahova: ”În cazul în care noul proprietar nu solicită acest lucru acesta este pasibil de contravenție. Practic înmatricularea se supendă, iar în cazul în care este depistat pe drumurile publice se reține certficatul de înmatriculare și este o sancțiune cuprinsă între 9 și 20 de puncte”.
Doar că, în acest caz, cumpărătorului nu i-a păsat. Pe baza informațiilor oferite de vânzător, serviciul de înmatriculări auto a efectuat mențiunea de înstrăinare a mașinii în registrul național, dar autoritățile din străinătate nu au cum să afle despre această modificare.
Comisar șef, Ana Roxana Rămneanțu: ”Nu au acces pe baza noatră de date. Această mențiune de înstrăinare nu ține loc de o transcriere efectivă„.
Daniel Gaspar: ”Cu acel contract de vânzare cupărare unde se face dovada înstrăinării are posibilitatea de a contesta orice amendă sau orice altă posibilă infracțiune săvârșită de noul proprietar”.
Revoltat, Adrian Ionescu a sesizat acum și Avocatul Poporului, pentru a fi ajutat să iasă din încurcătură.