Pasajul Olteniței de pe Centura Capitalei va fi deschis circulației de sâmbătă. Cum arată acum giratoriul suspendat
Când nimeni nu mai credea, drumurile care ocolesc Capitala încep să devină realitate. Pasajul Olteniței, aflat în partea de sud a Șoselei de Centură a Bucureștiului, va fi deschis sâmbătă, 27 mai.
Va fi ca o gură de aer pentru șoferii care stau acum în coloane interminabile. Tot în zona de sud a orașului urmează să fie deschis luna viitoare și pasajul de la Berceni, tranzitat zilnic de mii de mașini.
În paralel, se lucrează și pe anumite porțiuni din Autostrada Bucureștiului, însă primii kilometri ar urma să fie inaugurați abia la toamnă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Așa arăta la orele prânzului una dintre cele mai aglomerate intersecții de pe Șoseaua de Centură, din sudul Capitalei. Cu nervii la pământ, șoferii așteptau în cozi de kilometri întregi.
Șofer: „Circulăm aproape săptămânal – foarte greu, așteptăm cu nerăbadare să deschidă aici pasarela că ne-a omorât de oase – e ceva, suntem groznic.”
După 9 luni de întârziere, cel mai impresionant pasaj de pe Centura Capitalei o să fie gata pentru șoferii care locuiesc și tranzitează această zonă sau pentru cei care vor să meargă la mare. Peste 200 de milioane de lei, fonduri europene, a costat ridicarea pasajului, însă odată cu deschiderea programată pentru acest weekend, vor fi dați în folosință și 3,6 kilometri de șosea ocolitoare.
Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Se elimină conflictual de trafic dintre centura capitalei și drumul national 4, un drum important care intră în Capitală și, practic, traficul pe Centura Capitalei va fi mai fluid inclusiv pe A1, spre Constanța, că tot vine sezonul estival.”
Practic, giratoriul suspendat le va permite șoferilor să o ia în oricare direcție și să evite și calea ferată de centură. Pentru ridicarea pasajului, au fost îngropaţi în pământ 372 de piloţi foraţi, cu o lungime de 10,5 kilometri.
Paulo Matia, project manager constructor: „Terminăm ultimele lucrări pentru darea în trafic, am terminat ieri cu toată partea de uzură, semnalizarea, mai rămâne partea de intersecție pentru că nu putem să facem chiar acum pentru că este foarte aglomerat. Când traficul va fi pus pe inel, atunci vom termina în cateva zile si partea de centură.”
Este al doilea pasaj suspendat care urmează să fie deschis, după pasajul de la Domnești. În lucru mai sunt încă două: cel de la Cernica, unde lucrările au fost reziliate pentru că antreprenorul nu s-a ținut de treabă, și cel de la Berceni. Și aici sunt întârzieri, dar după lungi amânări, deschiderea e programată pentru luna iunie.
Șofer: „Mereu este doamnă, ne-a distrus, așa ne chinuim, e jale.”
Reporter: Cât se stă în coadă?
Șofer: „Două ore!”
Șofer: „Stăm ca fraierii, vorba soției.”
Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Urmează în două, trei săptămâni și cei 6 kilometri de centură dublați la patru benzi între Oltenitei și Berceni.”
În total, aproximativ 40 de kilometri ar urma să fie lărgiți la patru benzi, câte două pe sens. Și asta pentru că în partea de sud a centurii, șoferii circulă doar pe o singură bandă. Lucrările sunt însă abia la început și doar pe anumite porțiuni. Potrivit datelor, în medie, 30 de mii de mașini tranzitează pe oră Centura Capitalei, cel mai aglomerat drum din țară.
Sursa: Pro TV
Etichete: autostrada, centura capitalei, constructii, pasaje, Pasajul Olteniței,
Dată publicare:
25-05-2023 19:18