Parintii din Cluj s-au inspaimantat dupa ce au zarit serpi in parcurile in care isi plimba copiii. Concluzia specialistilor
La un pas de centrul Clujului, cativa serpi i-au inspaimantat pe parintii care isi plimba zi de zi copiii in parcurile din cartierul Manastur.
Un exemplar, de peste un metru, a fost prins marti de jandarmii chemati in ajutor. Era un sarpe de apa, complet inofensiv, spun specialistii.
Cativa parinti, care si-au plimbat copiii in zona Salii Polivalente din Cluj, au zarit un sarpe care se ascundea intr-un sant de beton.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Imediat la fata locului au ajuns jandarmii si un crescator de serpi, care l-a prins si l-a eliberat apoi la marginea Clujului, intr-o padure.
Localnic: "- Eu l-am vazut numai acolo cand l-au scos un sarpe de apa. L-au luat si l-au bagat intr-o cutie si a plecat."
Zilele trecute alti parinti au postat imagini cu alt sarpe surprins in aceeasi zona, cand iesea dintr-un garaj.
Localnica:"Un domn a trecut si in fata lui a trecut un sarpe si s-a ascuns sub pod. Au stat destul de mult acolo sa il scoata jandarmii. Sunt copii aici. N-ar fi ok sa mai vedem serpi."
Specialisti au constatat ca nu sunt veninosi, ci chiar sunt benefici pentru ca vaneaza inclusiv soareci. Acestia banuiesc ca serpii au iesit din raul Somes si au ajuns in parc.
Cristian Baiaran, crescator de serpi: "- Era vorba despre un sarpe de apa. Este un sarpe neveninos, chiar benefic as zice, deoarece se mai hraneste, desi de apa, si cu rozatoare."
Crescator de serpi: "- Ma gandeam ca nu are cum sa fie vipere aici in zona. Nu stiu cine a zis ca a mai prins ceva."
In aceasta perioada, femelele cauta locuri ferite pentru a-si depune oualele.
Ioan Ghira, herpetolog: "Acest specimen este o femela si a iesit din apa ca sa depuna oua. Ele cauta un loc mai umbros. Speciile ca acestea trebuiesc eliberate tot in zona Somesului pentru ca se hranesc cu pesti. Serpii de apa nu musca pentru ca au alte metode de aparare. Ele fie sasaie si sar la tine si daca nu le dai pace fac pe mortii in mana ta pana cand il lasi jos si fuge."
Autoritatile ii avertizeaza pe trecatori ca, in cazul in care mai zaresc reptile, sa anunte serviciul unic de urgenta 112.
Cei care vor sa stie cum sa faca diferenta dintre serpii veninosi si cei neveninosi pot afla aici: http://aventurainromania.ro/serpii-veninosi-vs-neveninosi/
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, parc, parinti, sarpe, copiii, reptile,
Dată publicare:
30-05-2017 16:32