Investiție de 6 milioane de lei într-un parc dendrologic pe care nu îl vizitează nimeni. Oamenii nici nu au auzit de zonă
În apropiere de celebra pârtie Cocoș care se poate folosi doar câteva zile pe an, autoritățile din Bistrița au investit șase milioane lei într-un parc dendrologic.
Deși a fost inaugurat în urmă cu câteva luni, oamenii nu știu de această zonă, nu au mijloace de transport în comun pentru a-l vizita, iar în parc încep deja să crească bălăriile.
Parcul se întine pe o suprafață de opt hectare, în vecinătatea pârtiei Cocoș. Deși este deschis până seara târziu, vizitatorii se lasă așteptați.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Proiectul a fost gândit cu piste de biciclete, aparate de fitness, bănci și chiar un amfiteatru pentru spectacole. Imaginea este însă, una dezolantă.
Marius Bălan, ecologist: „La un parc dendrologic se așteaptă, se lucrează zeci de ani. În nici un caz, într-un an - doi nu se poate numi parc dendrologic pentru că speciile trebuie să se aclimatizeze bine.”
Parcul a fost dotat cu camere de supraveghere, însă nu are vizitatori.
Bărbat: „Nu am știut de parc dendrologic, dar știu de pârtie. Să văd ce autobuze sunt ca să ajung acolo.”
Bărbat: „Oamenii nu se duc acolo că e departe. Trebuie mijloc de transport în comun.”
Cișmelele nu funcționează iar unii arbori plantați s-au uscat.
Bărbat: „Altă cișmea care nu merge , vrem să bem o gură de apă, nu se poate.”
Edilul orașului susține că banii au fost folosiți și pentru mii de specii de arbori și flori și că lucrările de întreținere se fac prudent.
Ioan Turc, primar: „Referitor la acești arbori, sunt 29 de specii, am plantat 300 de exemplare, speciile floricole. 5.000 de exemplare, iar arbuști 2.314 de exemplare. Specificul unui parc dendrologic este acesta, intervențiile se fac foarte prudent, iar o iarbă lăsată să crească, până la urmă crește farmecul. Bineînțeles că trebuie să găsim acele soluții corecte ca să întreținem suprafețele de tablă.”
Investiția totală de șase milioane de lei provine din bani europeni și din bugetul local.