Papa Francisc: "E nevoie de mai mult calm în discuțiile cu oamenii care refuză vaccinul"
Papa Francisc face un nou apel la vaccinarea anti-COVID. Suveranul Pontif a pledat pentru încrederea în știință, amintind că "omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile".
Un alt subiect sensibil abordat de ziariștii care îl însoțeau pe Papa în avion, la întoarcerea după vizitele din Ungaria și Slovacia, s-a referit la căsătoriile homosexuale.
În drumul de întoarcere la Vatican, Papa Francisc a pledat din nou pentru vaccinare drept cea mai bună armă împotrivă pandemiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Papa Francisc: "Noi, la Vatican, suntem toți vaccinați, cu excepția unui grup foarte restrîns. Există câțiva anti-vacciniști și în Colegiul Cradinalilor, iar unul dintre ei, săracul de el, tocmai a fost în spital bolav de COVID. Ironia sorții... E nevoie de mai multă claritate și calm în discuțiile cu oamenii care refuză vaccinul".
Declarațiile Sfântului Părinte vin în condițiile în care Italia se pregăteşte să devină, din octombrie, prima țară europeană ce impune obligativitatea "paşaportului verde COVID-19" pentru toţi angajaţii, inclusiv din sectorul privat.
Suveranul Pontif a vorbit la fel de deschis și despre minoritățile sexuale, reînnoindu-și apelul la toleranță.
Papa Francisc: "Căsătoria e una, un sacrament lăsat de Dumnezeu, dar asta nu înseamnă o condamnare a homosexualilor! Nu, vă rog! Sunt frații și surorile noastre!
Pe cei care vor să trăiască în cupluri homosexuale, statul are posibilitatea să-i sprijine, de pidlă permițînd un parteneriat civil care să le dea siguranța unei asigurări de sănătate ori a moștenirii partenerului".
În vârstă de 84 de ani, Papa a afișat o forma bună în cele patru zile intense petrecute în Ungaria și Slovacia. Vizitele apostolice au fost un prilej de a reveni în mijlocul mulțimilor de credincioși, ceva ce nu se mai întâmplase dinainte de pandemie. Orele petrecute în picioare, în papamobil ori la liturghii, au însemnat un mare efort pentru Papă, care suferă şi de crize de sciatică. Însă, acesta nu a dat niciun semn de oboseală.
În luna iulie, Papa Francisc a petrecut zece zile în spital, după o operație în care i-a fost extirpată o parte din colon.