Papa Francisc s-a despărţit ieri de Slovacia printr-o liturghie la care au participat aproape 50.000 de persoane

Ultima actualizare: 16-09-2021 09:48

În drum spre Vatican, Papa Francisc a făcut glume legate de intervenția chirurgicală la care a fost supus recent și i-a criticat pe cardinalii care nu vor să se vaccineze.

Cel mai probabil, Papa făcea referire la cardinalul ultraconservator american Raymond Burke, unul dintre cei mai înverșunați adversari ai săi din cadrul Bisericii Catolice.

Întrebat dacă și-a revenit complet după operația din iulie, sfântul părinte a răspuns râzând că n-a fost tocmai o "operație estetică".

Papa Francisc: "Există multe argumente care au creat această diviziune. Chiar și în Colegiul Cardinalilor există câțiva negaționști, iar unul dintre acești oameni, săracul, este internat după ce s-a infectat cu acest virus... O ironie a sorții. La Vatican suntem cu toții vaccinați, cu excepția unui grup mic de persoane și ne gândim cum am putea să-i ajutăm."
 

În ultima sa zi în Slovacia, Papa Francisc a vizitat un cartier sărac de romi 

Papa Francisc a vizitat marți seară un cartier extrem de sarac al comunităţii rome din oraşul slovac Kosice, unde a pledat pentru integrare și toleranță.

Pe de altă parte, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe romi să ia ''decizii curajoase'' pentru copiii lor, mai ales în ce priveşte educaţia şi să-şi ''depăşească temerile'' prin ''muncă onestă în demnitate pentru a-şi câştiga pâinea zilnică''.

Comunitatea romă din Slovacia numără aproximativ 400.000 de persoane, din care o cincime trăiesc în mare sărăcie în peste 600 de cartiere mărginaşe, mai ales în sudul şi estul ţării.

Cu puţin timp înaintea vizitei papale, şoseaua de acces în cartier a fost reparată, iar electricienii au tras curent în cartier.

Majoritatea celor 4.500 de romi care trăiesc acolo nu au electricitate, încălzire, apă curentă sau gaze, tăiate pentru facturi neplătite.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!