Panica la bordul unei curse Blue Air: avionul s-a depresurizat si mastile de oxigen au cazut. Explicatiile date de companie

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

S-a declansat panica la bordul unei aeronave Blue Air, cu 130 de pasageri. Avionul s-a depresurizat la peste 10.000 de metri altitudine si au cazut mastile de oxigen.

Doar ca unii calatori speriati sustin ca acestea nu ar fi avut oxigen. In replica, reprezentantii companiei precizeaza ca totul a decurs conform procedurilor si ca nimeni nu a fost in pericol.

Chiar inainte de a ajunge la destinatie, pe cand avionul se afla la 10.000 de metri altitudine, cabina aeronavei s-a depresurizat, iar mastile de oxigen au cazut. Pilotul a fost nevoit sa coboare mult mai repede decat in mod normal, si a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda". A fost un incident minor, sustine compania.

"Nu mai merg in viata mea cu avionul", a spus un pasager.

Avionul companiei Blue Air a fost surprins de turbulente la 10 mii de metri altitudine. In scurt timp au cazut mastile de oxigen, iar cabina s-a depresurizat. Din fericire avionul se afla spre finalul cursei, asa ca a coborat rapid, iar pilotul a reusit sa aterizeze aeronava fara probleme pe aeroportul din Otopeni.

Unii pasageri sustin ca nu toate mastile cu oxigen ale aeronavei erau functionale si ca au simtit miros de fum. In plus, la aterizare, unii ar fi observat ca din avion curgea un lichid.

Aparatul de zbor a fost intampinata de ambulante pe aeroport.

Reprezentantii companiei au transmis un comunicat in care spun ca "situatia nu a pus in niciun moment in pericol securitatea pasagerilor si sau a echipajului. In prezent aeronava este supusa verificarilor tehnice."

Reactia Blue AIR

Gheorghe Racaru, Directorul General al Blue Air: ”Aeronava companiei Blue Air, YR-BAC care a efectuat ieri, 19 iunie, zborul 0B160 pe ruta Milano Linate – Bucuresti, a aterizat in conditii normale, toti pasagerii ajungand in siguranta la destinatie.

Cu cateva minute inainte de aterizare cabina s-a depresurizat, astfel, conform procedurilor, mastile de oxigen au fost coborate pentru a asigura siguranta pasagerilor pana la aterizare.

Situatia nu a pus in niciun moment in pericol securitatea pasagerilor si sau a echipajului. In prezent aeronava este supusa verificarilor tehnice.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO