Pamantul a respirat pentru o ora. Cum arata planeta noastra fara lumina artificiala. Galerie foto

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Joi 11 Octombrie 2012 02:17
Data publicarii: Duminica 01 Aprilie 2012 07:09
Categorie: Stiri actuale

Oamenii au stins luminile acasa si au iesit in aer liber unde au fost organizate concerte, in care nu s-a folosit nici macar o priza.

Anul acesta, actiunii i s-au alaturat 41 de orase din tara, iar mai multe cladiri importante au stat pe intuneric timp de o ora.

La scurt timp dupa lasarea intunericului, exact la 20:30, iluminatul Palatului Parlamentului a fost stins pentru a sarbatori ora pamantului. La fel s-a intamplat si la Ateneul Roman si la Opera Nationala.

Peste tot in tara au fost organizate evenimente in aer liber, care i-au incurajat pe oameni sa stinga lumina si sa iasa din casa. Au ascultat concerte de instrumente de percutie si au urmarit acrobatii cu foc; astfel au facut cadou pamantului o ora.

Imaginile care te vor face sa iti doresti sa traiesti in spatiu! Uite cum arata planeta Pamant filmata din Statia Spatiala Internationala

Si la Brasov oamenii s-au strans in centrul orasului. Aici iluminatul stradal a fost oprit si el, iar soferii s-au descurcat cum au putut in trafic.

In Bistrita zeci de copii au aprins lumanari pentru a marca evenimentului. Orasul a fost desemnat Capitala Earth Hour Romania 2012 dupa ce a surclasat Timisoara si Iasiul in campania de colectare de PET-uri. Aici curentul electric a fost oprit in tot orasul.

Ora pamantului este un eveniment international organizat in fiecare an, in ultima sambata din luna martie si are ca scop sensibilizarea consumatorilor de energie electrica in legatura cu problema dioxidului de carbon eliberat in atmosfera atunci cand este inregistrat consumul. Romania a participat incepand din 2009 cand 9 orase au raspuns prezent.

Mobilizare planetara pe Terra! O multime de monumente faimoase de pe glob s-au cufundat in bezna timp de o ora.

Turnul Eiffel, poarta Brandenburg, opera din Sydney, Big Ben sau marele zid chinezesc au marcat Ora Pamantului stingandu-si luminile. Li s-au alaturat oameni din 147 de tari, hotarati sa traga un semnal de alarma privind pericolul in care se afla planeta. In total 3400 de institutii, inclusiv universitati sau muzee, au participat la actiunea din acest an.

Portul Sydney s-a cufundat in intuneric, dupa ce faimoasa cladirea a Operei si Podul si-au stins toate luminile. Timp de o ora, localnicii au stat la lumina lumanarilor, pentru unii, prilej pentru o cina romantica. Incantati, multi locuitori au iesit la un picnic sub clar de luna.

 

In Shanghai, Turnul Pearl si ceilalti zgarie-nori au urmat si ei exemplul, asa ca metropola s-a intunecat deodata. Un singur mesaj mai lumina peisajul urban, indemnandu-i pe oameni sa nu uite sa scoata totul din priza, pentru binele planetei.

La fel au procedat si locuitorii din Hong Kong, care au stins luminile din portul Victoria.

Si in Taiwan, turnul Taipei 101 si-a stins complet luminile, asa cum s-a intamplat si in centrul Jakartei.

S-a asternut bezna si peste Poarta Brandenburg din Berlin, insa nemtii erau pregatiti cu felinare si lumanari, aranjate frumos in piata, in forma globului pamantesc.

Luminile s-au stins si in Paris, unde Ora Pamantului a fost sarbatorita inclusiv in turnul Eiffel. Dar numai timp de 5 minute, din motive de securitate.

In schimb italienii au marcat evenimentul pedaland de zor, pentru a produce energie necesara pentru un concert. Aproape 130 de "donatori de energie" au produs curent electric cu ajutorul bicicletelor, asa ca in fata CasteluluI Sant'Angelo din Roma italienii au marcat evenimentul ascultand muzica.

Ora pamantului a fost tinuta de peste 6000 de orase din 147 de tari din lume.

Ora Pamantului a debutat in urma cu 5 ani in Sydney. Atunci peste doua milioane de oameni si aproximativ doua mii de companii au stins luminile timp de o ora, pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice.

Romanii si lumea intreaga au daruit Pamantului 60 de minute de intuneric
Romanii si lumea intreaga au daruit Pamantului 60 de minute de intuneric
FULLSCREEN
Pamantul a respirat pentru o ora. Cum arata planeta noastra fara lumina artificiala. Galerie foto
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
transplant de organe
O mamă i-a chemat la nunta fiicei sale pe cei cărora le-a donat organele fratelui acesteia
Bărbat căutat cu scafandri, după ce a dispărut într-o cascadă din România
Camion cu uşi, oprit la graniţă. Ce s-a întâmplat când poliţiştii le-au deschis
Măsurile anunțate de primarul Vasluiului, după ce trei tineri au fost înjunghiați
Singurele cuvinte spuse mamei de copilul abuzat la o creșă din Iași. Ce a urmat
Cum a ajuns în România un spin din coroana lui Christos, salvată de la Notre Dame
politie
Moarte învăluită în mister în Suceava. Cum a fost găsită o prostituată
Bărbat căzut în Dâmboviţa, la Ciurel. Eroul care l-a salvat înainte să ajungă scafandrii
Mielul de Paşte: reţeta lui Adrian Hădean. Cum diferă carnea în funcţie de regiune
Motivul pentru care Biserica a mutat Sfântul Gheorghe în a doua zi de Paşte
Un kilogram de roșii românești costă cât o oală de sarmale. Cum se scuză fermierii
USR cere Fiscului să o controleze pe mama lui Oprişan, care i-ar fi luat maşină de 120.000€