Palatul Cantacuzino din Bucuresti, scos la vanzare cu 3 mil. de euro. Monumentul istoric ar putea fi transformat in hotel
Unul dintre cele mai impresionante palate din Bucuresti a fost scos la vanzare pentru suma de 3 milioane de euro.
Este vorba despre Palatul Crissoveloni Cantacuzino, situat la doi pasi de Calea Victoriei. Trei persoane sunt deja interesate de achizitionarea monumentului istoric, iar doua dintre ele intentioneaza sa il transforme in hotel.
Si la Constanta, un monument istoric de anvergura este de vanzare: Hotelul Intim, care l-a gazduit candva chiar pe Eminescu.
Alegeri 2024
23:40
PNL nu apare pe buletinele de vot în diaspora, la Camera Deputaților. De ce au fost descalificați liberalii
22:04
LIVE TEXT | Alegerile Parlamentare 2024 în diaspora. Peste 163.000 de români au votat în prima zi
21:57
Câte incidente cu caracter electoral au fost sesizate sâmbătă în spațiul public și câte s-au confirmat, în realitate
19:12
Diaspora a ieșit deja la vot. Românii din Germania, Italia și Marea Britanie, cei mai harnici: „Orice pas e important”
Situat in inima capitalei, pe Strada General Budisteanu, Palatul Crissoveloni Cantacuzino este o rara bijuterie arhitecturala. La inceputuri, cladirea in sine era o afirmatie a bogatiei.
Maretia acestui palat spune, de fapt, povestea a doua dintre cele mai bogate familii din istoria romaniei. a fost ridicat la sfarsitul secolului 19 de puternicii bancheri greci chrissoveloni si cumparat la inceputul secolului 20 chiar de gheorghe grigore cantacuzino, cunoscut drept nababul"
Nababul, cel care locuia in apropiere, la Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei, a cumparat aceasta cladire pentru fiul sau Nicolae. In 1948, palatul a ajuns pe mana comunistilor.
Constantin Prisecaru, reprezentantul proprietarului: "Aici era Institutul de Protectia Muncii...iar dupa anii 2000, a fost revendicat de monstenitori"
De altfel, inca se vad urme ale activitatii medicale. Imobilul are 75 de camere si a fost scos la vanzare pentru 3 milioane de euro.
Dincolo de valoarea imobiliara, acest palat este pur si simplu un labirint al istoriei. Daca ne uitam cu atentie, vom realiza ca fiecare camera ne poate spune o poveste. Se exemplu, camera seifurilor.
Sunt chiar 5 seifuri si daca privim detaliile, dupa vechime, am putea spune ca acestea au apartinut chiar primilor proprietari, adica bancherilor Chrissoveloni.
Statul roman a refuzat deja sa isi exercite dreptul de preemtiune, iar de el ar fi interesat acum 3 posibili cumparatori.
La Constanta, un alt monument istoric a ajuns pe piata imobiliara - Hotelul Intim, ridicat pe locul fostului hotel L'angleterre, unde a stat in 1882 si Mihai Eminescu. De acolo, i-a trimis Veronicai Micle o serie de scrisori.
Hotelul Intim a functionat pana in anii 90.Imediat dupa 1990, hotelul a fost revendicat de mostenitorii fostului proprietar si castigat in instanta.
Acum hotelul Intim nu este prezent in circuitul turistic, asadar compania sau persoana care va achizitiona aceasta cladire trebuie sa se pregateasca si pentru o investitie la fel de mare ca pretul cerut la licitatie"
Imobilul este scos la vanzare pentru 2 milioane de euro.