Olga Tudorache, Doamna teatrului romanesc, s-a retras de pe scena. Ultima reprezentatie, emotionanta


Ultimul update: Miercuri 22 Mai 2013 06:57
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2013 17:58
Categorie: Stiri actuale

Coplesiti de emotie, 200 de spectatori au asistat sambata seara la ultimul spectacol al "Doamnei teatrului romanesc".

Actrita Olga Tudorache a decis, spun prietenii, sa se retraga de pe scena, la Teatrul Mic din Capitala, cu reprezentantia piesei "Portretul Doamnei T".

La final a primit, pe langa aplauzele indelungi ale publicului, si decoratia regala "Nihil Sine Deo", din partea Principesei Margareta a Romaniei.

A surprins de-a lungul carierei sale sute de portrete, insa marea actrita Olga Tudorache a ales sa-si incheie jocul pe scena teatrului cu "Portretul Doamnei T", alaturi de actorul Lucian Nuta.

In piesa scrisa parca pentru ea, a retrait unele experiente din viata, prin glasul personajului sau tragi-comic.

In varsta de 84 de ani, Olga Tudorache a interpretat, timp de sase decenii, roluri magistrale. Iar sambata seara, in sala, printre spectatori a fost si fiica Regelui Mihai, principesa Margareta. La finalul piesei, "Regina teatrului romanesc" a primit decoratia regala "Nihil Sine Deo".

A format generatii intregi de actori, iar una dintre elevele sale stralucite, Oana Pellea, scria pe pagina de Facebook, dupa ceremonie, ca "rareori am simtit, intr-o sala de teatru, atata emotie si smerenie. Pe retina sufletului meu e inregistrat pentru totdeauna acest moment istoric pentru cultura romana".

Iar Olga Tudorache, Doamna teatrului romanesc, a ales sa iasa de pe scena la fel cum a si intrat, in aplauzele noastre.

VIDEO PROTVPLUS.RO