EUROVISION 2013. Varianta unui editorialist din Rep. Moldova. De ce a primit Romania doar 10 puncte


Ultimul update: Miercuri 22 Mai 2013 06:57
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2013 16:46
Categorie: Stiri actuale
Aliona Moon - Republica Moldova, Eurovision 2013

"Televotingul pentru marea finala a concursului Eurovision de sambata seara a fost deturnat" este modul socant prin care Petru Bogatu isi incepe editorialul in Jurnalul.md.

In buna traditie a voturilor geo-politice din cadrul Eurovisionului, toata lumea se astepta ca Republica Moldova sa acorde Romaniei cele 12 puncte, maximul posibil. Surpriza n-a fost deloc mica in momentul in care Romania a primit doar 10 puncte, in contextul in care a trimis peste Prut toate cele 12 puncte.

Petre Bogatu, un editorialist extrem de cunoscut in Republica Moldova, sustine insa ca ar exista o teorie a conspiratiei in spatele celor 2 puncte lipsa.

"Din sursele noastre, dar si din relatarile unor mijloace media, se stie ca juriul a acordat Romaniei 12 puncte, iar majoritatea votantilor din Chisinau si intreaga Basarabie, ca de obicei de-a lungul anilor, au votat copios de asemenea pentru Romania. Balanta in favoarea Ucrainei a fost inclinata de votul masiv din stanga Nistrului care l-a depasit numeric pe cel din dreapta. Cum a fost posibil asa ceva?

Vorba e ca, potrivit agentiei ruse Novai Reghion, abonatii companiei de telefonie mobila si fixa din regiunea transnistreana pentru prima data au avut posibilitatea sa voteze favoritul concursului, costul unui apel sau SMS fiind de 8 ruble transnistrene. Cine anume la Chisinau a incheiat aceasta tranzactie dubioasa cu Tiraspolul trebuie intrebata mai intai de toate compania Moldcel, sponsorul general al concursului Eurovision Song Contest in Republica Moldova?"

Citeste tot articolul pe Jurnalul.md

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO