Oficial din Timiș, reținut pentru luare de mită. Ar fi cerut bani pentru retrocedarea unor terenuri

Ultima actualizare: 12-10-2019 17:12
Luare de mita
iStock

Un oficial local din județul Timiș a fost reținut vineri sub acuzația de luare de mită și trafic de influență într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri, conform unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Gheța Florin, secretar al Primăriei orașului Gătaia din județul Timiș, a fost pus sub acuzare și reținut pentru 24 de ore. În același dosar mai sunt judecate alte două persoane, pentru trafic de influență.

În perioada august-octombrie 2019, inculpatul ar fi cerut 20.000 de euro unei persoane „pentru a-și exercita influența pe care pretindea că o are față de funcționari din cadrul Primăriei Gătaia cu atribuții în derularea procedurilor de retrocedare a unor terenuri”.

Gheța Florin ar fi primit inițial suma de 14.000 de euro, urmând ca restul banilor să fie primiți după rezolvarea cererilor de retrocedare.

În perioada iunie-octombrie 2019, ceilalți doi inculpați în dosar ar fi cerut de la aceeași persoană suma de 40.000 de euro.

„La data de 12 octombrie 2019, cei trei inculpați au fost prezentați magistraților din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se menționează în comunicatul DNA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO