10.000.000 de țigări de contrabandă într-o navă reținută în Portul Giurgiu

Ultima actualizare: 12-10-2019 15:17
tigari
iStock

10.000.000 de ţigări de contrabandă au fost găsite de poliţişti într-o navă sub pavilion bulgăresc, ambarcaţiunea fiind reţinută în Portul Giurgiu.

În cauză există suspiciuni privind realitatea documentelor comerciale prezentate şi originalitatea mărfii, potrivit News.ro.

„În urma activităţilor de cooperare internaţională cu Serviciul Vamal din Ucraina, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi, cu sprijinul organelor de control din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi a reprezentanţilor Autorităţii Portuare Giurgiu au identificat cantitatea de 1.000 de baxuri (10 milioane de ţigarete), la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc", a anunţat, sâmbătă, Poliţia Română.

În urma verificărilor făcute asupra încărcăturii, au reieşit suspiciuni referitoare la realitatea documentelor comerciale prezentate şi a originalităţii ţigaretelor.

În vederea continuării cercetărilor, nava a fost reţinută în Portul Giurgiu, urmând ca sâmbătă întreaga cantitate de ţigări să fie ridicată.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere de marcă şi prezentarea la autoritatea vamală de documente nereale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Întreaga activitate a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi a luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO