O SUTA de perchezitii in toata tara la o retea suspecta de evaziune si spalare de bani. Prejudiciul urias adus statului

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
perchezitii

Aproape o suta de perchezitii domiciliare au avut loc, marti dimineata, in 12 judete, la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani, cu prejudiciu de peste 14 milioane de lei.

Anchetatorii vizeaza o grupare care a creat un circuit economic fictiv, prin emiterea catre 80 de firme de facturi fiscale prin care se atestau in mod nereal achizitii sau prestari servicii in domeniul constructiilor.

Potrivit unui comunicat de presa remis de DIICOT, procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Targu Mures au facut 96 de perchezitii in judetele Mures, Harghita, Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timis, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor suspecti.

Actiunea vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. ”Exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societati comerciale, membrii grupului infractional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea catre un numar de 80 de societati comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atestau in mod nereal achizitii/prestari servicii in domeniul constructiilor-montaj”, precizeaza comunicatul.

Anchetatorii au calculat pana acum un prejudiciu produs bugetului de stat in suma de 14.540.750 lei. In acest dosar a fost inceputa urmarirea penala fata de 110 persoane fizice si juridice, pentru infractiuni de evaziune fiscala sau complicitate, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat.

Conform unui comunicat al Politiei Judetene Mures, in urma perchezitiilor au fost identificate si ridicate mai multe inscrisuri, sisteme informatice si diferite sume de bani in lei si valuta, iar 80 de persoane urmeaza sa fie duse la audieri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO