O profesoară din Suceava, suspectată de coronavirus. Transferată la Iași, pacienta a fost scăpată de pe targă

Ultima actualizare: 07-02-2020 21:42

O profesoara de engleză, de 32 de ani, a fost internată de urgență la spitalul de boli infecțioase din Suceava, fiind suspectată că ar fi infectată cu coronavirus, după ce s-a întors din China. Ulterior, a fost transportată la Iași.

UPDATE. Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în potrivit cărora personalul SMURD din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava a făcut câteva precizări.

„În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD.
Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția.

Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată cum izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție.

La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, transmite ISU Suceava.

UPDATE. Incident în momentul în care pacienta a fost urcată în ambulanța specială, pentru a fi transportată la Iași.

Pe rampa folosită pentru urcarea în ambulanţă, cel care urca cu spatele a alunecat și a scăpat targa pe care se afla pacienta, căzând de pe rampă.

Imaginile au fost postate pe Facebook de „Monitorul de Suceava”. 

Știre inițială:

Profesoara de engleză, care predă în China, s-a prezentat vineri dimineaţă la spitalul de boli infecţioase din Suceava cu simptome de gripă. După investigații, medicii au constatat că simptomele sunt similare cu cele date de coronavirus.

"Pe 7 a venit la spital și a fost monitorizată și este trimisă la Iași suspectă de Coronavirus. Testele pentru Corona sunt la București și la Iași. A venit de la Hong Kong - Londra - Suceava. Nu a spus din ce zonă vine. A doua zi s-a simțit rău cu tratament fără medic. Dr Zorescu a luat legătura cu membrii familiei. S-a solicitat lista cu pasagerii. Am luat și alte măsuri de monitorizare a persoanelor. Am creat un serviciu de permanență cu un medic și un șofer. Într-o oră trebuie să fim la trecerea de frontieră sau aeroport", a declarat pentru Știrile ProTV Silvia Buleac, director DSP Suceava.

Pacienta a fost izolată de urgenţă în secţia de Boli Infecţioase a spitalului și a fost transferată la Iaşi pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Probele vor fi trimise la București pentru analize, la Iași nefiind încă disponibile kiturile cu reactivi.

Profesoara a ajuns în Suceava pe 1 februarie, plecarea din China fiind în data de 31 ianuarie, de pe aeroportul Kunming, provincia Yunnan. Simptomele au apărut pe 2 februarie.

Noul coronavirus apărut în decembrie în China a ucis 638 de persoane, autorităţile din provincia Hubei, epicentrul epidemiei, anunţând vineri 69 de noi decese.

În buletinul său zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 2.447 de noi cazuri de infecţii, crescând numărul total al bolnavilor la peste 31.500.

Ultimul bilanţ al infecţiei pornite din China arată peste 600 de decese şi peste 31.000 de persoane infectate. Din fericire, Ministerul Roman de Externe a anunţat că nici unul din cei 17 români aflaţi în caratină pe vasul de croazieră din Japonia, Yokohama nu se afla printre cei 61 de oameni infectaţi de pe navă.

În afara Chinei continentale, peste 240 de cazuri de pneumonie virală sunt confirmate deja în aproximativ 30 de ţări şi teritorii.

17 cetățeni români se află în continuare în carantină pe vasul de croazieră blocat într-un port din Japonia, în condiții tot mai criticate de pasagerii de pe navă. La bord au fost confirmate deja 61 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Citeste și...
Parteneri