Condiții dificile pe nava aflată în carantină în Japonia. „Donald Trump, salvează-ne!”


Ultimul update: Vineri 07 Februarie 2020 14:03
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2020 12:56
Categorie: Stiri externe

17 cetățeni români se află în continuare în carantină pe vasul de croazieră blocat într-un port din Japonia, în condiții tot mai criticate de pasagerii de pe navă.

La bord au fost confirmate deja 61 de cazuri de infecţie cu coronavirus. Până acum, temutul virus a ucis 638 de oameni și a îmbolnăvit cel puțin 31.500.

În ultimele ore, încă 41 de persoane aflate pe vasul Diamond Princess au fost testate pozitiv. În condiții stricte de protecție, bolnavii au fost evacuați de pe nava și duși la spital. Asta în condițiile în care unii pasageri afișează de la ferestre mesaje ce denunță lipsa medicamentelor.

Noile cazuri au fost detectate la 21 de japonezi, precum şi la pasageri americani, canadieni, australieni, la un argentinian şi la un britanic.

Milena Basso, pasager: „Nu ne simțim în siguranță aici. Dacă ei sunt într-adevăr îngrijorați, ar trebui să ne țină în carantină, ar trebui să ne mute într-un mediu sigur, nu pe un vas deja infectat. Donald Trump, salvează-ne! Trimite un avion guvernamental care să ne scoată de aici!”

Dintre cele 3.700 persoane afectate de carantină se numără și 17 români: 2 pasageri și 15 membri ai echipajului.

Will Ripley, corespondent CNN: „Cine a fost vreodată într-o croazieră știe că în cabină intri doar ca să dormi și să-ți schimbi hainele ca să ieși din nou și să te bucuri de confortul și răsfățul puse de la dispoziție de vase precum Diamond Princess.
Dar toate spațiile publice de pe vas au fost închise, iar oamenii au fost consemnați în cabine. Li se aduce mâncarea în cameră, uneori cu mare întârziere, pentru că e dificil să servești micul dejun în același timp atâtor oameni. Asta după ce au cheltuit mii de dolari pentru vacanță. Cu o săptămâna în urmă savurau homar la cină, acum se plâng că mâncarea primită e demnă de închisoare.”

Că să poată totuși comunica au acces liber la internet Wi-Fi, care de regulă e foarte scump pe vase de croazieră.

Încep să le permită scurte plimbări pe punte, dar n-au voie să se apropie la mai mult de un metru unii de alții și trebuie să poarte măști tot timpul.

Sunt supravegheați îndeaproape de responsabilii japonezi privind carantina, care i-au avertizat că vor fi trimiși înapoi în cabine dacă încalcă regulile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la 638 de morți. Nunțile, interzise în Beijing
Modul inedit prin care un taximetrist rus se ferește de coronavirus. VIDEO
Medicul chinez care a încercat să avertizeze lumea despre coronavirus a murit
VIDEO PROTVPLUS.RO