O pădure din Mehedinți arde de o săptămână. Sute de hectare au fost mistuite, după incendii izbucnite în mai multe județe
Sute de hectare de vegetație au ajuns cenușă, după ce mai multe incendii violente au izbucnit în zone înalte sau stâncoase unde se ajunge foarte greu.
În Mehedinți, autoritățile au intervenit inclusiv cu elicoptere și cu o aeronavă militară, dar focul tot nu este stins. Probleme similare au fost și în Alba, Vâlcea și Maramureș.
O pădure din Mehedinți arde deja de o săptămână. Este o zonă stâncoasă și se ajunge doar pe jos, așa că pompierii sunt ajutați din aer. Deși tone de apă sunt aruncate zilnic, focul nu a fost stins. Până acum a mistuit peste 700 de hectare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Daniela Înțeleptu, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți: „Se intervine cu două elicoptere Black Hawk cu sistemul Bambi Bucket. Ministrul Apărării Naționale a aprobat ca două aeronave Spartan ale Forțelor Aeriene Române să acționeze și astăzi.”
De vineri arde o porțiune de pădure și în Câineni, Vâlcea. De la 7 hectare afectate inițial de flăcări, acum sunt în jur de 40. În încercarea de a ține în frâu situația, pompierii au acționat din trei direcții.
Echipamentele ISU, transportate de salvamontiști
Maior Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea:„A fost solicitată și resursa aeriană. Zona este foarte greu accesibilă și izolată.”
În Munții Apuseni, în zona Mogoș, pompierii, cei de la ocoalele silvice, dar și voluntarii încearcă de o zi să stingă un incendiu de pădure care s-a întins pe mai bine de 30 de hectare. Sunt pante abrupte și există pericolul să se desprindă buturugi și pietre. Unele focare încă mai fumegă.
Aproximativ 20 de hectare de vegetație au ars și în Maramureș, în apropierea vârfului Șatra, la 700 de metri altitudine. Flăcările amenințau inclusiv mănăstirea și cabanele silvice din vecinătate. Pentru că drumul este accidentat, echipamentele celor de la ISU au fost transportate de salvamontiști.