O nouă tranşă de seruri anti-covid de la Pfizer a ajuns în România

Ultima actualizare: 11-01-2021 10:26

România continuă să primească vaccinuri anti-COVID-19. O nouă tranşă de seruri de la Pfizer a ajuns luni dimineață în ţară.

Luni dimineața a aterizat aeronava care a transportat vaccinul Pfizer. Este al patrulea transport cu vaccin care ajunge la noi în țară. Avionul a aterizat cu câteva minute ca pista de pe aeroportul Otopeni să fie închisă timp de 30 de minute pentru dezăpezire.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150
doze, după cum urmează:
- Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Totodată, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, este foarte probabil ca miercuri să sosească și primele doze din vaccinul american Moderna în România. Vor fi destul de puține doze în primul transport, iar astăzi urmează să fie publicată lista cu bolile cronice care vor fi definitorii pentru cei care vor fi vaccinați în etapa a doua.

A doua etapă este programată să înceapă vineri pe 15 ianuarie începând cu cei care se află în centre medico-sociale impreună cu angajații din aceste centre apoi vor urma românii care suferă de boli cronice și vârstnicii de peste 65 de ani. În ultima etapă vor a celei de adoua etapă vor fi vaccinați angajații din domeniile esențiale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO