O nouă răsturnare de situație. Ce s-a descoperit în mâncare pacienților care au murit la Spitalul Murgeni
Apar informații noi în cazul pacienților de la Spitalul din Murgeni, unde trei oameni au murit și alţi 29 s-au îmbolnăvit, pe 23 noiembrie.
Un document al Direcției Sanitar-Veterinare din Vaslui arată că în borșul de pește consumat atunci de cei internați acolo, au fost descoperite bacterii periculoase.
Autorităţile locale anunţau că analizele preliminare demonstrau că probele examinate nu erau contaminate, însă un document oficial din 29 noiembrie demonstrează prezenţa bacteriilor.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Borşul de peşte pe care l-au consumat pacienţii de la Murgeni fusese primit ca pomană, de la Mănăstirea Floreşti, din zonă.
În documentul pe care DSV Vaslui l-a înaintat Prefecturii se precizează că mâncarea conţinea trei bacterii. Unele dintre acestea se găsesc în sol, apa şi intestinele animalelor şi pot provoca intoxicaţii alimentare, dacă mâncarea nu este gătită corespunzător.
Pe 23 noiembrie, toţi cei 32 de pacienţi au avut manifestări digestive. Rămâne încă de stabilit ce anume a provocat moartea a trei dintre ei. Atât DSP cât şi Medicină Legală trebuie să comunice rezultatele analizelor făcute în acest caz.
În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida.
”Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicaţia alimentară, în general când numărul de bacterii depăşesc 100.000 pe gram de hrană, deşi există şi cazuri cunoscute de otrăvire în care concentraţia a fost cu mult sub 6.000/g”, se arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui, conform News.ro..
Sunt indicate şi valorile bacteriilor descoperite în borş: Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram Bacillus cereus – 3.091/gram Cerulida – 945,98/gram.
Medicii consultaţi de jurnalişti apreciază că valorile sunt mici, dar pot crea probleme.
În 27 noiembrie, autorităţile locale din Vaslui anunţau că rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele.
Trei pacienţi internaţi la Spitalul Murgeni au murit, iar 29 au avut probleme de sănătate, fiind internaţi în siferite spitale, după ce au mâncat alimente pe bază de peşte oferite de o mănăstire.