O mamă din Botoșani a ajuns să locuiască cu copiii în gradj. Fostul soț i-ar fi incendiat casa
Situaţie tragică într-o familie din judeţul Botoşani. O tânără mamă îşi duce traiul, alături de cei cinci copii minori, în condiţii greu de imaginat.
Ei locuiesc într-un fost grajd, fără curent electric şi fără posibilitatea de a le oferi celor mici strictul necesar.
Femeia şi-a luat copiii şi s-a mutat cu ei în casa părintească, după ce s-a despărţit şi de cel de-al doilea soţ. După ce a renovat-o cu greu, casa a ars din temelii. Primul soţ i-ar fi dat foc, după o ceartă, susţine femeia.
Reporter: Asta ce a fost?
Oana Râmbu, mama copiilor: Un grajd.
Reporter: Aici erau ţinute animale?
Oana Râmbu: Da.
Reporter: De cât timp locuiţi aici?
Oana Râmbu: Avem aproape trei ani. Ne-a ars casa în noiembrie şi ne-am trezit dezbrăcaţi, desculţi, în mijlocul iernii.
După toate aceste necazuri, femeia a încercat să-şi refacă viaţa. Acum două luni a devenit din nou mamă.. Locuieşte împreună cu cei mici şi partenerul său într-o încăpere renovată din grajdul locuinţei care a ars, însă abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Salariul bărbatului şi alocaţia copiilor nu le ajung.
Minuta Holoc, asistent social primăria comunei Roma: "Este văzută bine. E o mamă responsabilă şi are grijă de copii. I-a ars casa. I s-a reparat o cămăruţă într-un grajd. Acum stă cu copiii în cămăruţa respectivă, au şi un holișor."
Oana Rambu: "Cea mai mare nevoie, de curent electric şi o casă mai mare. Copiii dorm pe pat şi noi jos. Pe ei nu pot să îi culc pe jos.
Reporter: Începe școala…aveţi cu ce să îi trimiteţi la şcoală?
Oana Rambu: Sincer, nu. Iau 770 lei alocaţie şi se duc pe lapte, pamperşi, mâncare, de încălţat."
Cel mai mare dintre copii are şapte ani, iar cel mai mic doar două luni. Impresionaţi de drama acestei familii, reprezentanţii unui ONG au sărit în ajutor.
Reporter: Ce îţi doreşti tu cel mai mult?
Victor, băiatul de 7 ani: Un ghiozdan şi lumină.
Reporter: Şi dacă o să ai, o să îţi faci temele la lumină?
Victor: Da… şi să mă uit la desene animate."
Daniel Câşlariu, preşedinte ONG: "Povestea lor este una foarte tragică. Se apropie un nou an şcolar, iar copiii nu au cele necesare şi, după cum aţi văzut, ei stau într-un grajd care stă să se dărâme. Se apropie iarna şi nu au nici electricitate. Când am ajuns aici, mămica nu mi-a cerut decât ceva alimente şi nişte pamperşi."
Reprezentanţii asociaţiei umanitare iau în calcul construcţia unei alte case pe structura celei care a ars în urmă cu câţiva ani, însă pentru asta, au nevoie de ajutor de la oameni cu suflet mare.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: botosani, familie, casa incendiata, grajd,
Dată publicare:
24-08-2020 08:12