O firmă din Bulgaria, care lucrează la autostrada Ploiești-Buzău, anchetată pentru că nu a plătit „redevențe pe pământ”
O firmă din Bulgaria, care a făcut lucrări de excavație pe autostrada București și Buzău este anchetată de procurori pentru un prejudiciu de 750.000 de lei.
Procurorii au făcut percheziții în București și Buzău în cazul unei anchete care vizează o firmă din Bulgaria care făcea excavări pe șantierul autostrăzii Ploiești-Buzău.
Descinderile au avut loc la sediile și punctele de lucru ale firmei care și-a deschis o subsidiară în țara noastră, după cum transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
După cum transmit procurorii, investigația vizează o firmă care lucrează pe lotul 2 al autostrăzii, tronsonul dintre Mizil și Pietroasele, și care a desfășurat o serie de lucrări fără a solicita licențele de exploatare necesare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Prejudiciul estimat în acest caz este estimat la 750.000 de lei.
Firma care a lucrat pe șantierul lotului 2 de pe autostrada Ploiești – Buzău este acuzată că a excavat solul fără autorizație din partea statului român și că, în acest proces, a folosit apa din pânza freatică, la fel, fără a avea permisiunea autorităților.
„Investigațiile vizează o persoană juridică din Bulgaria, care - prin intermediul unei societăți înființate în București - a desfășurat lucrări de construcție ale autostrăzii Ploiești – Buzău, Lot 2, Mizil - Pietroasele, km 21+000 – km 49+350, lucrări efectuate în asociere cu o altă firmă.
Cu ocazia acestor lucrări a fost necesară excavarea unor cantități importante de pământ din zonele adiacente autostrăzii, realizând așa-zisele „gropi de împrumut”. Activitatea de excavare a fost efectuată fără a obține în prealabil licență de exploatare a solului de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale și fără a achita redevența datorată statului român pentru cantitatea de pământ excavată, activitate desfășurată din octombrie 2022 până în prezent”, transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.