O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion ecuadorian. L-ar fi adus în casă odată cu fructele cumpărate de la magazin
O femeie de 64 de ani din Iași a trecut prin momente de spaimă, după ce a fost înțepată de un scorpion, pe care, susține ea, l-a adus în locuință odată cu fructele cumpărate dintr-un magazin.
Doctorii i-au evaluat rana și, după ce i-au dat un tratament, spun că este în afara oricărui pericol.
Scorpionul a ajuns în locuința femeii, cel mai probabil, spune ea, ascuns între șapte banane pe care le-a cumpărat pe 1 martie, de la un magazin din Iași. Mai bine de o săptămână, scorpionul cu glande veninoase s-ar fi plimbat prin casă, și a înțepat-o când se afla în pat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Scorpionul, identificat ulterior drept unul ecuadorian, a fost prins într-un pahar de o rudă a femeii. Speriată de ce i s-ar putea întâmpla, ea a cerut ajutor la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde medicii au evaluat-o de urgență.
Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași: „Nu prezenta simptome de o mușcătură gravă. Pacienta a beneficiat de consult de specialitate și tratament corespunzător preventiv”.
Doctorii care au tratat-o pe femeie, au anunțat Direcția Sanitar Veterină și Direcția pentru Sănătate Publică despre caz. În magazinul de unde se presupune că victima ar fi adus acasă scorpionul, urmează să se facă verificări. Conducerea magazinului nu a transmis până acum un punct de vedere, referitor la cele întâmplate.
Cazul nu este singular
Cazul din Iași nu este singurul de acest fel. În noiembrie 2021, angajata unui magazin din nordului Bucureștiului a fost înțepată în deget de un scorpion ieșit dintr-o cutie de banane, iar în mai, același an, la fel a pățit-o și o lucrătoare dintr-un supermaket din Constanța. Și în aceste două cazuri, victimele au ajuns la spital.
Majoritatea mușcăturilor de scorpion necesită tratamente de până la 48 de ore, pentru reducerea inflamației. Anti-venin se administrează doar în cazurile grave. Scorpionii sunt arahnide care rezistă la temperaturi scăzute și pot supraviețui câteva zile fără hrană. Așa se explică de ce ajung în România, printre fructe, chiar dacă acestea sunt transportate în condiții speciale.