Descoperire importantă, sub ape: fosila antică a unui scorpion, mare cât un câine

Ultima actualizare: 31-10-2021 13:33
scorpion
Getty

O echipă de cercetători a găsit în Marea Chinei de Sud fosila unui scorpion de mare, lung de aproximativ un metru, adică aproape de mărimea unui câine.

Potrivit Science Bulletin, mixopteridele sunt cunoscute pentru membrele lor mari, folosite pentru a captura prada. Membrele lor sunt adesea denumite „coșul de prindere”, potrivit unui articol din Science Bulletin.

Ar putea fi, de asemenea, cel mai mare prădător marin al erei siluriene, o perioadă geologică începută acum 443,8 milioane de ani, care s-a încheiat acum 419,2 milioane de ani.

Astfel, cercetătorii au descoperit o fosilă a celui mai vechi mixopterid, care va ajuta oamenii de știință să afle noi lucruri despre această specie.

 

Cercetătorul Bo Wang a declarat pentru News 18, potrivit Yahoo News, că acest scorpion de mare era un mascul cu o mustață mare în partea din față a corpului, folosită pentru a atrage femelele.

Înainte de această descoperire au fost găsite doar patru tipuri de mixopteride, toate fiind din perioada Siluriană și găsite pe paleocontinentul Laurussia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO