O femeie din Alba infectată cu Covid-19 a ieșit din carantină să se plimbe prin alt județ. Unde a fost găsită

Ultima actualizare: 20-10-2020 17:34

După ce a fost confirmată cu SARS-COV2, o femeie de 60 de ani din județul Alba nu a respectat măsură izolării la domiciliu și, împreună cu familia, s-a plimbat cu mașina până într-un sat din Mureș.

 

Autoritățile i-au dat de urmă și au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru că nu simțea gustul alimentelor și nici mirosul, femeia a mers la spital, iar acolo a fost testată pozitiv cu SARS-COV2.

Era într-o stare bună, așa că a preferat să se izoleze acasă.
Autoritățile însă nu au găsit-o la domiciliu și așa au început să o caute prin tot județul.

Surpriza a fost când polițiștii au găsit-o în alt județ, deși femeia avea obligația să nu iasă din locuință.

Comisar șef Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: ”Femeia a fost găsită în localitatea Mica, din județul Mureș. Pe numele ei a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar cercetările sunt continuate”.

 

Județul Alba a depășit pragul de 3 la mie 

 

Femeia le-a spus agenților că a plecat de acasă cu mașina, împreună cu familia. Autoritățile nu s-au lăsat însă înduplecate.

Alexandru Sinea, director DSP Alba: “Virusul este între noi și de aceea îndemn populația să poarte mască, singura armă în acest război. Sunt cazuri și de cetățeni care au încălcat măsurile de izolare la nivelul județului, acolo poliția și-a făcut treaba, i-a identificat și au luat măsurile pe care legea le impune”.

În județul Alba, rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, iar mai multe orașe au intrat, ca și Capitala, în scenariul roșu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO