O femeie a murit pentru că spitalul nu avea un medicament esențial. Bodog știa de situație
O femeie de 69 de ani a murit cu zile într-un spital din România, pentru că nu a avut un medicament esenţial, în toate ţările civilizate, dar dispărut de la noi de câteva luni. Este vorba despre „imunoglobulină".
Ministerul Sănătății ştia de acest caz foarte grav încă de marți, însă nimeni nu a făcut nimic ca să-i aducă la timp fiolele salvatoare.
Femeia care a murit la Spitalul din Alba Iulia lucrase în sistemul de sănătate toată viaţa. Era pensionară acum, dar tot prin spitale şi-a petrecut ultima perioadă. Corpul său nu mai producea imunoglobulină, aşa că acestea îi erau administrate, pentru că organismul să aibă puterea de a lupta cu bolile. Asta până când medicamentul a dispărut din România.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ioana Bârna, nepoata femeii: „I-a fost administrată până în luna august, după care s-au terminat. Din momentul acela, starea ei pe lua ce trecea s-a înrăutăţit. Este o boală a sistemului imunatar care poate să îţi atace orice din corp."
Nepoata femeii povesteşte că acum două săptămâni a ajuns la spitalul din Alba Iulia şi, pentru că nu existau imunoglobuline nici aici, urma să fie transferată la un spital din Cluj.
Ioana Bârna, nepoata femeii: „Aşteptam să fie transferată luni.”
Reporter: „Este primul pacient din România?”
Nepoata: „Cred că da, diagnosticat cu imunodeficienţă, care moare din cauza faptului că nu avem medicamentul."
Numai că nici la Spitalul din Cluj nu mai existau fiole, susţin medicii, deci femeia ar fi fost plimbată degeaba.
Dan Crainic, directorul medial al Spitalului Alba-Iulia: „Problema dânsei este că nu i se administrase imunoglobulina din luna august, că nu exista. Noi am încercat să procurăm, dar nu am putut. S-a luat legătura cu spitalul din Cluj, cu dna. profesor care se ocupă de acolo, dar nici acolo nu aveau imunoglobulina."
Promisiuni peste promisiuni au venit de la Ministerul Sănătăţii, pentru pacienţii care au nevoie de această substanţă, spun cei care s-au întâlnit cu oficialii de mai multe ori pentru a rezolva această criză.
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii (27 septembrie): „Problema de imunoglobulină este o problemă la nivel european, nu doar la nivelul României, datorită faptului că imunoglobulinele au ca bază, practic sunt produse care se fabrică din sânge."
De fapt ar fi vorba despre o criză provocată chiar de deciziile actualului Guvern, susţine fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: „Anul trecut, imunoglobulinele au fost înscrise în lista medicamentelor esenţiale, listă care era prinsă în HG 800/2016, HG care a fost eliminată."
Contactat de Ştirile PROTV, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, nu a răspuns la telefon.
Sursa: Pro TV
Etichete: imunoglobulina, criza imunoglobulina, imunodeficienta, pacienta moarta,
Dată publicare:
02-12-2017 18:12