O familie nevoiașă cu trei copii a rămas pe străzi, după ce casa le-a fost incendiată intenționat

Ultima actualizare: 31-08-2021 17:31

O familie nevoiașă cu trei copii, din Hârsești, județul Argeș, a rămas pe drumuri, după ce casa le-a fost mistuită de un incendiu provocat intenționat.

Suspect este chiar un unchi de-al copiilor, pe care familia îl adăpostise din milă. Culmea e că bărbatul fusese condamnat cu suspendare pentru că, în decembrie, a dat foc casei sale și de aceea nu mai avea unde să locuiască. Nu are o explicație însă pentru modul în care a răspuns ajutorului primit.

„Facerea de bine... (Reporter: La iarnă aveți unde să stați ? Mai puteți sta în casă?) Nu!”, spune Florin Jurubiță, tatăl copiilor, în timp ce-și șterge lacrimile.

Acest bărbat și soția lui privesc în jur cu deznădejde. Au hotărât să își ajute ruda, iar fapta lor bună le-a adus numai necazuri. Bărbatul, suspectat că a provocat incendiul, și-a făcut locuința scrum, anul trecut.

Specialistii au stabilit că avea discernământ când a pus focul. După ce a ieșit din arest, a avut un accident, în urmă căruia a stat 3 luni în spital. Rudele i-au purtat de grijă și, fiindu-le milă de el, au decis să-l primească în cele din urmă în casă lor.

„Ne-a sunat de la spital, de la Bucureșți, a sunat pe soție să îi dea o adresa exactă unde să-l ducă. Și am zis : «Ce facem, mă, îl lăsăm pe drumuri?». Și am zis hai să-l luăm noi și ne-am pricopsit! În gura iernii m-a lasat cu copiii pe drumuri”, a mai adăugat tatăl celor mici.

„L-a distrus, el a zis să-i facă un bine, că nu l-a luat nimeni, să-i facă un bine, să aibă grijă de el, să nu-l lase să moară. Și când l-a întrebat ce a făcut, zice : «Ce ai făcut, mă, mi-ai dat foc la casă?», «Da», zice, ți-am foc la casă! «Drept mulțumire!»”, a declarat Petrișor Jurubiță, fratele proprietarului.

Vecinii și rudele au sărit în ajutorul celor loviți de necaz. S-au oferit să le spele hainele înnegrite de funingine, în speranța că măcar copiii vor avea cu ce merge la școală și la grădiniță. Casă, însă, care era de paianta, acuma stă să cadă.

Bărbatul suspectat că a pus focul a fost reținut. Nu e, însă, nicio consolare pentru familia rămasă pe drumuri. Oamenii sunt extrem de săraci. Așa că orice ajutor ar fi extraordinar pentru ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO