Caz foarte grav intr-o scoala din Capitala. O eleva s-a ranit la cap in timpul orei de sport, care se desfasura pe HOL
Caz deosebit de grav intr-o scoala din Bucuresti. O eleva de 13 ani a cazut in cap si a fost, pentru cateva minute, inconstienta.
Ea le-a povestit parintilor ca profesorul de sport ar fi obligat-o sa faca un exercitiu si, pentru ca nu a vrut, ar fi impins-o, iar fata s-a dezechilibrat. Grav este si ca ora de sport avea loc pe holul cu pardoseala de ciment al scolii, si nu intr-o sala de sport amenajata cu parchet.
Elevii clasei a 7 a de la scoala 146 “IG Duca” din Capitala se aflau la ora de educatie fizica. Dar nu in sala de sport asa cum e normal, ci pe holul scolii. Tatal povesteste ca a aflat de la fiica sa ca in timpul orei profesorul de sport ar fi obligat o sa faca un exercitiu. Atunci s-a lovit la cap.
''Copilul mi-a spus ca profesorul de sport a bruscat-o, ca a impins-o sa faca acest exercitiu. Poate nu-i asta adevarul, poate a incercat sa o ajute. Am inteles ca a cazut direct in cap pe ciment'', povesteste tatal elevei.
Fata a fost transportata la spitalul Bagdasar Arseni, unde medicii i-au facut un RMN pentru a vedea daca are lovituri puternice la cap. Pentru ca o durea si urechea, au hotarat sa o trimita la spitalul Budimex pentru investigatii suplimentare. Starea ei e stabila, insa va ramane internata pentru supravegherea medicala.
Se ridica insa o alta problema grava: cum e posibil ca orele de educatie fizica sa nu aiba loc in locuri special amenajate?
In anii trecuti, orele de educatie fizica in acesta scoala se desfasurau intr-o sala de sport improvizata. Din cauza numarului mare de cereri de inscriere la clasa pregatitoare, conducerea scolii a decis ca incaperea sa fie transformata in sala de clasa. De atunci, activitatile de sport au loc pe holuri.'
Un lucru periculos pentru elevii care sunt astfel nevoiti sa sara, sa se rostogoleasca ori sa faca alte exercitii pe ciment, si nu intr-un loc special amenajat cu parchet.
Cazul, deosebit de grav, e anchetat de inspctorat.
''Au fost sistate activitatile de educatie fizica pe acest hol. O sala de clasa, care este ceva mai mare si care in anii trecuti era destinata impropriu orelor de educatie fizica, va fi amenajata in acest sens, avem o promisiune de la consiliul local ca in 2-3 luni va fi ridicata o sala de sport. Scolile construite in perioada interbelica nu dispun de sali de sport", a explicat Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
7 % din cele peste 400 de scoli din Bucuresti nu au sali de sport.