O comisie de ancheta incearca sa reconstituie elicopterul prabusit joi, in Buzau


Ultimul update: Luni 20 August 2012 12:31
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2012 06:45
Categorie: Stiri actuale
Elicopter

O comisie de ancheta incearca sa gaseasca raspunsuri in cazul tragediei aviatice de joi, din judetul Buzau. Epava elicopterului militar al Scolii de la Boboc a fost dusa la unitate, unde se incearca reconstruirea aparatului de zbor.

Iar trupurile celor patru oameni aflati la bord au fost ridicate pentru necropsie. Ca o coincidenta sinistra, exact acum 2 ani, s-a produs un accident similar. Atunci, 12 ofiteri au ars de vii intr-o aeronava.

Un zgomot asurzitor s-a auzit joi pe campul din vecinatatea comunei Zoita. La ora 12:00, doar cativa oameni se aflau in zona.

Martorii spun ca aeronava zbura destul de aproape de sol. Nimeni nu a observat insa aparatul disparand in lanul de porumb.

Din motive ramase inca necunoscute, pilotul, care executa un zbor de antrenament, nu a putut controla masinaria grea de peste o tona si s-a prabusit. Aproape instantaneu, rezervorul a luat foc. Cei de la scoala de aviatie din Boboc au sunat la 112 imediat dupa ce au pierdut legatura radio.

Satenii au alergat intr-un suflet pana acolo in speranta ca mai exista totusi supravietuitori.

A durat mai bine de o ora pana cand echipele de interventie au reusit sa localizeze epava. Bucati din resturile aparatului s-au intins pe zeci de metri intr-un tablou sinistru. Pana tarziu in noapte, anchetatorii au ridicat probe.

Aeronava implicata in tragedia de ieri este de tip IAR 316 B si a intrat, prima data, in dotarea fortelor aeriene romane in anul 1971. Poate fi folosita atat in misiuni de lupta cat si de salvare.

Joii, si-au pierdut viata capitan comandorul Mitica Docuz, de 45 de ani, un pilot care avea la activ 1700 de ore de zbor, maistrii militari Viorel Cojocaru de 44 de ani, Catalin Topoliceanu de 38 si studentul in varsta de 19 ani Stefan Coropetchi. Primii trei erau casatoriti si aveau copii.
 

Sursa: Pro TV

Un elicopter militar s-a prabusit in judetul Buzau. Ponta, mesaj pentru familiile celor 4 decedati
Un alpinist a cazut de la 20 de metri in timp ce incerca sa escaladeze un perete de stanca
VIDEO PROTVPLUS.RO