O asociație din SUA a salvat mai mulți câini ținuți cu anii în crescătorii
Mulți câini ținuți cu anii în crescătorii, pentru că nu sunt vânduți se adaptează extrem de greu vieții normale într-o familie.
Membrii unei asociații din Statele Unite depun eforturi uriașe pentru a învăța patrupezii că oamenii le pot fi și prieteni. După care încearcă să le găsească familii iubitoare.
Membrii asociaţiei din Statele Unite au salvat mai bine de 100 de câini din cuștile unde își petrecuseră toată viața. Iar eforturile continuă, cu alte generaţii de animale născute în captivitate. Îngrijitorii au povestit cât de greu este procesul de adaptare la o viață normală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Jacob Marlay, specialist în comportamentul animalelor: ”Încercăm să-i ajutăm să facă orice progres pentru ca ei să găsească viața reală mai puțin înfricoșătoare. Aducem toți câinii aici și le dăm un spațiu unde să se plimbe în voie”.
Însă câinii obișnuiți să trăiască în spații înguste se plimbă dezorientați într-o cuşcă imaginară, chiar dacă trec dincolo de zăbrele. Şi se tem cumplit de oameni.
Jacob Marlay, specialist în comportamentul animalelor: ”Dacă nu ai fost niciodată în preajma unei alte persoane în toată viața, probabil nu vei ști cum să reacționezi când vezi un om pentru prima dată. Chiar și atunci când stau pe canapea și aud dintr-o dată televizorul sau o sonerie se sperie”.
Specialiștii spun că programul creat de ei are câteva etape de bază, extrem de importante. Pentru început, câinii sunt lăsaţi să facă mişcare într-un spațiu închis, dar suficient de mare ca să-și poată consuma energia. Acolo nu riscă să se sperie de mașini, de exemplu. Acest exerciţiu este însoţit de o muzică relaxantă.
Jacob Marlay, specialist în comportamentul animalelor: ”Noi suntem niște creaturi care îi sperie, iar ei trebuie să învețe cum să interacționeze cu noi și cine suntem noi de fapt”.
Dacă la început nu se apropie de oameni nici măcar atunci când li se oferă mâncare, blănoşii învaţă treptat să aibă încredere. Este un lucru esențial pentru a putea fi dați spre adopție. Dar e nevoie de săptămâni pentru un singur pas. Odată depăşită frica, vor deveni cu siguranţă cei mai buni prieteni pentru cei care i-au adoptat.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, asociatie, caini salvati, crescatorie,
Dată publicare:
24-12-2021 09:27