Numele lui Fifor apare în dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în Caraş-Severin
Scandal imens în Caraș Severin. Cinci persoane, inclusiv şeful serviciului arme, au fost reţinute, iar prefectul judeţului a fost pus sub control judiciar pentru că ar fi dat permise de port-armă fără instructaj.
De altfel, procurorii DIICOT vorbesc despre o reţea în care au fost implicaţi şi lideri locali.
Povestea a ieşit la iveală după ce, în zonă, mai multe persoane au fost împuşcate accidental, inclusiv un copil.
La rândul lui, ministrul de Interne susţine că în perioada următoare şi alţi poliţişti care au legături cu grupări infracţionale vor fi daţi pe mâna justiţiei.
Potrivit procurorilor, oricine dorea putea să obţină o armă în Caraș Severin fără să urmeze un curs aşa cum prevede legea.
De altfel în dosar se precizează că în luna august a acestui an, un tânăr şi-a împuşcat din greşeală, dar mortal, fratele minor. O altă anchetă vizează un bărbat rănit la o partidă de vânătoare.
Cei care voiau un permis de port armă apelau la o firmă care organiza pe hârtie cursuri şi testări pentru asta. În realitate doritorii primeau un email înaintea examinării cu subiectele, dar şi cu răspunsurile corecte.
Le erau puse la dispoziţie chiar de şeful serviciului arme din oraş, care acum este reţinut.
Ba mai mult, un fost ofiţer din cadrul serviciului arme, personal, îi organiza (pe candidaţi - n.r.) în dimineața zilei de examinare, îi chema în sala de concurs înaintea supraveghetorilor, îi instruia încă o dată și dacă era nevoie îi mai corecta și pe perioada desfășurării examinării, plimbându-se printre bănci.
Un astfel de examen a fost intrerupt miercuri de procurorii DIICOT. Anchetatorii aveau bănuiala că aveau răspunsurile la testele de port armă aşa că au descins în sala de examinare
O singură dată examenul a fost corect. Când şeful de la arme a intrat în concediu, iar înlocuitorul a refuzat să intre în această schemă infracţională. Drept rezultat, notează procurorii, niciun candidat nu a trecut examenul.
Corectitudinea i-ar fi atras furia unui politician local influent, Florin Negru, şi el reţinut. Acesta ar fi început să-i ameninţe pe şefii Inspectoratului de poliţie Caraș Severin invocând numele ministrului de interne de atunci, Mihai FIfor.
Acelaşi personaj ar fi fost ajutat de membrii grupării să scape de un dosar penal pentru că a continuat să deţină arma, deşi nu mai avea dreptul. I-a fost restras după ce oamenii legii l-au acuzat că a împuşcat noaptea, fără explicaţii, un viţel şi un cal.
Şeful de la arme l-ar fi protejat şi pe fostul primar al oraşului Bocşa, care deţinea fără drept o armă.
Mirel Pascu: "M-am dus, am predat pistolul, mai mult nu știu."
În total, 5 persoane au fost reţinute iar prefectul judeţului a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile pentru că ar fi cerut favorizarea unui fost coleg de şcoală care pierduse o cantitate de muniţie.