Prefectul județului Caraș-Severin, sub control judiciar pentru 60 de zile. Șeful serviciului arme și muniții, reținut


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 18:08
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 12:42
Categorie: Stiri Justitie

Prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, a demisionat în urmă scandalului cu permise de port-armă false, dosar instrumentat de procurorii DIICOT.

Matei Lupu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce șeful serviciului arme și muniții a fost reținut pentru 24 de ore. În total, patru persoane au primit astfel de mandate, după ore întregi de audieri.

Rețeaua permiselor port armă, din județul Caraș Severin, funcționa, potrivit procurorilor, din 2017. Ar fi fost condusă de un fost șef din Jandarmerie și din grupare făceau parte oameni influenți din județ.

Clienții lor obțineau dreptul de a avea armă în urma unor examene fictive. În fapt, ei nu urmau niciun curs de pregătire și primeau întrebările înainte de examenul scris. Așa se face că oameni total nepregătiți au ajuns să aibă dreptul să tragă cu o armă de vânătoare.

Anchetatorii susțîn că un astfel de "fost cursant" și-a ucis accidental fratele de 16 ani, în timpul unei partide de vânătoare. Ieri, procurorii DIICOT au intervenit și au oprit chiar un asemenea examen măsluit.

Cosmin Bolosin, avocat: „A fost reținut clientul meu în speță, comandantul de la arme Radu ștefan. S-au reținut mai multe infracțiuni: aderare la grup infracțional, luare dare de mită și fals. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Noi vom încerca să dovedim că măsura arestului este una excepțională care nu se ia la tot pasul”

Nouă percheziții au fost făcute în total de procurorii DIICOT, inclusiv la sediul serviciului de arme și explozibili.

Radu Cristescu, avocat: „Cercetarea penală este în curs, foarte multe detalii nu va pot da în acest moment. Clientul meu a fost reținut pentru 24 de ore. Referitor la numărul de inculpați, s-a estimat că sunt peste 40 de inculpați, suspecți în acest dosar. Desigur că pe măsura audierilor se va ajusta numărul lor”

Grupul infracțional a fost pus la punct în urmă cu doi ani, de fostul șef din jandarmerie, un ofițer de poliție și trei agenți. Apoi, la rețea au mai aderat două persoane. Se fac însă verificări și în alte județe, unde polițiștii ar fi trecut de partea infractorilor, a anunțat ministrul de interne Marcel Vela.

Marcel Vela: „O să vedeți în curând o acțiune, facem curățenie”.

Potrivit procurorilor, nu doar permisele obținute ilegal făceau parte din domeniul de activitate al grupului.

Suspecții favorizau persoanele cu funcții importante, care dețineau deja arme, dar săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții.

Prefectul judeţului Caraş-Severin şi-a dat demisia. Ministrul Vela: Urma să fie schimbat
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33