Ultimii oameni "liberi" de pe litoral. Nudistii romani, invinsi in razboiul decentei de textilisti

Dată publicare: 18-07-2012 18:20
Dată actualizare: 28-10-2012 19:10


Sub valul innoirilor de tot felul, asistam discret si la disparitia
unui fenomen aparte de pe litoralul nostru: nudistii de pe plajele din sud, mai ales de la 2 Mai si Vama Veche.

Cei care si-au creat in timp o comunitate plina de spirit si un cult pentru libertate si muzica, abia daca mai au unde sa stea sub cerul liber la marginea marii.

Asta, chiar daca in Grecia, Spania sau Italia sunt plaje celebre dedicate strict nudistilor.

S-au dus vremurile cand nudistii se puteau relaxa in voie pe bucati pe plaja unde asa zisii textilisti, adica cei imbracati in costume de baie, nu isi faceau aparitia.

La Eforie Nord locul nu mai este delimitat de niciun gard de stuf, asa cum era odata, ba mai mult, acum are vedere chiar in drumul national.

De cele mai multe ori, goliciunea ii deranjeaza pe familistii care vin la plaja cu copiii.

La cativa kilometri distanta, la 2 Mai, situatia este la fel. Nudistii sunt din ce in ce mai putini, iar cei care nu se jeneaza sa se dezbrace complet, trebuie sa infrunte privirile ironice ale celor cu costum.

Doar o cladire darapanata pe care scrie nudism mai aduce aminte de vremurile cand goliciunea nu era o rusine.

La Vama Veche nudistii au fost impinsi incet -incet spre capatul plajei, unde un panou ii avertizeaza pe textilisti care este granita.

Cea mai cruda razbunare prin Facebook. Ce a facut un barbat parasit de iubita

In lipsa unor plaje amenajate, nudistii si-au format o comunitate virtuala, fac schimb de informatii pe internet si isi dau ponturi despre locurile unde se pot bronza nestingheriti.

Zonele consacrate inca din anii 70 sunt 2 Mai si Vama Veche, dar lipsa unor delimitari clare le permite turistilor obisnuiti sa invadeze plajele dedicate, prin traditie, nudistilor.

Alte variante sunt Sulina, Gura Portitei, Vadu sau Corbu, zone cu plaja virgina, unde goliciunea este permisa pentru ca prea putini turisti ajung aici.

Exista si varianta Costinesti, in Golful Francezului, dar accesul pe plaja se face foarte greu pentru ca drumul aflat la iesire din statiune a fost rupt de ploi si inundatii.

Zona de plaja aflata intre Mamaia si Navodari este ultima dintre optiuni pentru ca este aglomerata.

Cat despre nudisti, cati au mai ramas, acestia se intalnesc in fiecare vacanta la mare, cu aceeasi bucurie, sa priveasca rasaritul din fata corturilor.

Vacanta la mare cu toata familia: Romania, Grecia sau Turcia?

Tags: litoral, nudism,


VIDEO PROTVPLUS.RO