Noul sef al deputatilor PSD, trimis in judecata de DNA. Mita uriasa pe care e acuzat ca ar fi luat-o

Dată publicare: 30-06-2017 16:25
Dată actualizare: 03-07-2017 07:11


Ioan Muntean, deputat PSD

Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Muntean, a fost trimis in judecata, a anuntat Directia Nationala Anticoruptie.

Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Muntean, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenta si spalare de bani, fiind acuzat ca a cerut unui om de afaceri 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat, deputatul primind mita 400.000 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, deputatul Ioan Muntean a fost trimis in judecata sub control judiciar.

El este acuzat ca la sfarsitul anului 2009 si inceputul anului 2010, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) un procentaj de 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat.

In schimbul acestor bani, deputatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa directorii societatii beneficiare a contractelor, fata de care a pretins ca are influenta, pentru ca acestia sa faca demersurile necesare deblocarii platilor restante catre firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentand 400.000 euro, a fost primit de Munteanu in trei transe, din care 350.000 euro i-au fost remisi personal, conform DNA.

"Pentru a disimula adevarata natura a provenientei ultimei transe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), in luna iulie a anului 2011, intre societatea omului de afaceri si o firma administrata de o ruda a inculpatului a fost incheiat un contract fictiv de prestari servicii", mai precizeaza procurorii DNA.

In acest dosar a fost dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani existente in contul detinut de deputat la o unitate bancara. Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ioan Munteanu este deputat de Neamt la al patrulea mandat. El este si noul lider de grup al deputatilor PSD.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO