Nouă materie în școli: Cum trebuie să îngrijim un animal
În câteva școli din Ilfov, copiii vor învăța la ore cum să se comporte cu animalele, să nu fie agresivi, și cum să le îngrijească.
Vor descoperi, astfel, de ce câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai oamenilor.
Prin acest proiect, voluntarii vor să atragă atenția și asupra adopției.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Din zece câini abandonați, doar unul este adoptat în Europa.
Ora destinată îngrijirii animalelor va fi predată elevilor din clasele a VI-a.
Model adoptat din străinătate
Cursurile se vor desfășura pe parcursul a cinci luni, în două școli din județul Ilfov, în cadrul unui program pilot, după modelul altor țări.
Anca Florea, manager proiect: „O dată pe lună vom merge la fiecare clasă de a VI-a și le vom vorbi copiilor despre protecția animalelor, vorbim despre adopție, ce presupune să adopți, de unde, cum adoptăm, ce presupune viața unui medic veterinar pe teren. Va fi un curs interactiv, pentru că au și o clinică mobilă. Va fi o excursie la adăpost. Ce experiență poate fi mai bună să vadă ce înseamnă viața în adăpost”.
Anca Tomescu, Animal Society: „Noi nu suntem profesori. Noi lucrăm pe teren și ne unim cu cei care știu să predea. Încurajăm voluntariatul și informarea privind bunăstarea animalelor. Nu trebuie să ai un animal acasă ca să îți pese".
Dacă totul decurge bine, proiectul va putea fi extins în toată țara. Din păcate, la nivel național, reponsabilii nu pot spune câți câini au fost abandonați și trăiesc pe străzi.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: animale, scoala, elevi, caine, adoptie,
Dată publicare:
23-09-2022 20:30