Noile măsuri impuse de Armată la Spitalul din Suceava. Doctorii demisionari, convinși să se întoarcă

Dată publicare: 03-04-2020 18:40
Dată actualizare: 04-04-2020 07:26


Militarii ajunși la Suceava au la dispoziție 72 de ore să repună în funcțiune Spitalul județean. Unitatea funcționează doar cu 15 la sută din personalul medical. Restul sunt bolnavi ori și-au dat demisia.

Noua conducere militară a luat totul de la zero și impune reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte, pentru a limita numărul victimelor. Până acum, în Suceava au murit 38 de oameni.

Curtea spitalului judeţean din Suceava pare scena unui film de război. Militari îmbrăcaţi în costume de protecţie curăţă locul şi descarcă echipamente din camioane.

Noua conducere militară a găsit în spital peste 600 de pacienţi infectaţi şi doar 15 la sută din angajaţi. Restul sunt în carantină sau izolare, ori şi-au dat demisia. Moralul personalui şi mai ales al pacienţilor este la pământ.

Noul manager şi directorul medical sunt medici militari cu experienţă şi sunt ajutaţi de doi militari specilisti în strategii. La Suceava a rămas şi secretarul de stat Ionel Oprea, general în armată şi fost şef al secţiei de de chirurgie de la spitalul militar. Au la dispoziţie 72 de ore pentru a pune spitalul pe picioare.

Sâmbătă va ajunge de la Cluj o echipă de 10 medici şi 10 asistenţi. O altă echipă va veni din Târgu Mureş. În plus, noua conducere i-a convins pe doctorii demisionari să se întoarcă la muncă.

Ionnel Oprea, secretar de stat: „Mulţi s-au lăsat convinşi de noua ofertă de noua conducere şi azi când au auzit despre ce e vorba ,că sunt protejaţi, că facem circuite, modul în care abordăm, au spus că vin imediat. Nu admitem pe nimeni fără testare.”

Personalul va fi ajutat şi de militari veniţi din Iaşi.

După ce tot personalul medical va fi testat, cei sănătoşi nu vor mai avea voie să plece acasă. Vor munci în spital şi vor fi cazaţi în campusul universităţii din Suceava. În plus, vor avea reguli clare de respectat. De exemplu, la ieşirea din tură, nimeni nu părăseşte spitalul fără să facă un duş în containere speciale aduse de armată.

Pacienţii non-Covid au fost deja izolaţi într-un corp al spitalului, cu circuite separate, iar vineri seară, un batalion sosit de la Huşi va dezinfecta curtea spitalului şi în zilele următoare vor dezinfecta străzile oraşului. Voluntarii aduc echipamente şi dezinfectanţi şi în curând va ajunge în Suceava şi al treilea echipament PCR pentru testele Covid 19.

Din păcate, vineri la ora 13, datele oficiale arătau ca 38 de suceveni au pierdut bătălia. În fata morgii a fost instalat un tir frigorific pentru depozitarea trupurilor neînsufleţite, iar curtea a ajuns parcare pentru dricuri. Sicriele cu victime sunt peste tot.


VIDEO PROTVPLUS.RO