Noi restricții impuse în Galați. Masca devine obligatorie și în jurul școlilor
Numărul mare de infectări înăsprește măsurile de protecție. În județul Galați, masca devine obligatorie și în jurul școlilor. Măsura îi vizează nu doar pe copii, părinți sau profesori, ci pe toți cei care trec prin zonă.
Constanța, în schimb, adoptă rotațiile la două săptămâni, pentru sistemul hibrid de învățat - la nivel național, schimbul se face după doar o săptămână. Medicii avertizează, în continuare că în școli purtarea măștii trebuie să fie obligatorie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Spaţiul din fața şcolilor reprezintă un pericol. Aici, pe o suprafață de câțiva metri pătrați, se înghesuie zilnic sute de oameni.
Începând de luni, masca devine obligatorie pe o rază de o sută de metri în jurul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi. Măsură a fost luată şi pentru că, atunci când îşi aşteaptă copiii de la ore, mulţi părinţi obişnuiesc să se îmbulzească aici, la gardul şcolii, iar asta creşte riscul de îmbolnăvire.
Eugen Hristache, subprefect al județului Galaţi: "Sunt mai multe motive: primul motiv ar fi incidența de infectare care a ajuns în municipiul Galaţi de 1,29 şi mai avem foarte puţin până la pragul de 1,5 la mia de locuitori. Sunt probleme şi în spitale. Astăzi vă pot spune că toate paturile de la AŢI sunt ocupate."
Medicii avertizează însă că doar purtarea măştii şi respectarea măsurilor de siguranță ne vor ajuta să trecem cu bine peste efectele pandemiei.
Adrian Marinescu, medic infecționist: "Deși cei mici vor avea forme ușoare sau asimptomatice, nu este exclus ca la un moment dat să facă o formă severă și în pus, în mod clar pot ajunge acasă și acasă vin în contact cu bunicii, cu părinții care au afecțiuni cronice sau cu alți cunoscuți care sunt cu diverse boli asociate și riscul de a le transmite lor și aceștia să facă forme severe, categoric este mare".
În județul Constanța, Direcţia de Sănătate Publică a recomadat ca în unităţile în care se învaţa conform scenariului 2, în sistem hibrid, să se mărească perioada de rotaţie a copiilor, de la o săptămână la două săptămâni.
Purtaţi corect masca, spălaţi-vă pe mâini, păstraţi distanţa, aerisiţi spaţiile în care petreceţi mai mult timp. Sunt reguli pe care trebuie să le respectăm cu sfinţenie. Creşterea mare de infectări din ultima vreme dovedeşte că nu suntem pe drumul cel bun. Iar dacă vom continua, şcolile îşi vor muta cursurile online. Și nu o să fie bine nici pentru profesori, nici pentru copii.